Formula E: Βερλάιν και Porsche έκαναν το νταμπλ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula E: Βερλάιν και Porsche έκαναν το νταμπλ (vid)
O Γερμανός πρώην οδηγός της Formula 1 επιβλήθηκε και στον δεύτερο αγώνα της Formula E στη Σαουδική Αραβίας.

Δύο στα δύο για τον Πασκάλ Βερλάιν και την TAG Heuer Porsche Formula E Team, που επικράτησαν και στον δεύτερο αγώνα της Formula Ε που έγινε στους δρόμους της Ντιρίγια, στη Σαουδική Αραβία.

Και όχι μόνο αυτό αλλά είχαμε ξανά πίσω του τον Τζέικ Ντένις της Avalanche Andretti Formula E, με το δίδυμο αυτό να έχει κάνει το 1-2 (ή το 2-1) σε όλα τα φετινά ePrix!

O αγώνας

Το διπλό ραντεβού στη Ντιρίγια, που είναι και το μοναδικό νυχτερινό της σεζόν, ολοκληρώθηκε με μία επανάληψη της μάχης νίκης της Παρασκευής. Αυτός που πανηγύρισε ήταν ξανά ο Βερλάιν και μάλιστα, για μία ακόμα φορά δίχως να εκκινήσει από τις πρώτες θέσεις! Ο Γερμανός ήταν πέμπτος στο grid αλλά με επίθεση διαρκείας, κατάφερε να βρεθεί σε θέση ισχύος.

Η pole ανήκε στον Τζακ Χιούζ της NEOM McLaren Formula E Team αλλά όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Βρετανός βρέθηκε πίσω από τον Μιτς Έβανς της Jaguar TCS Racing. Ένας άλλος οδηγός της McLaren, o Ρενέ Ραστ έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την κορυφή όμως δεν μπορούσε να ανακόψει τον Βερλάιν.

Ο οδηγός της Porsche, όπως κι ένα 24ωρο νωρίτερα, έκανε πάρτι στη στροφή 16, όπου κέρδιζε διαδοχικά θέσεις ώσπου τελικά πέρασε πρώτος και δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Αντίστοιχη αναρρίχηση σημείωνε και ο Ντένις, ώσπου βρέθηκαν στο 1-2, το οποίο δεν άλλαξε ούτε με το αυτοκίνητο ασφαλείας στα τελικά στάδια του αγώνα.

Στη μάχη για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, στο τέλος ο Ραστ επικράτησε του Σαμ Μπερντ της Jaguar. Ο Χιουζ έμεινε πέμπτος, μπροστά από τον Σεμπαστιέν Μπουέμι της Envision Racing, τον Έβανς και τον rookie Σάσα Φενεστράζ της Nissan.

Οι βαθμολογίες

Βερλάιν και Ντένις είναι σε δικό τους ρυθμό έως τώρα, με τον Γερμανό να περνάει στην κορυφή της βαθμολογίας και να σκαρφαλώνει στους 68 πόντους, έναντι 62 του Βρετανού. Ο Ελβετός Μπουεμί είναι τρίτος με 31 ενώ ακολουθεί το βρετανικό δίδυμο των Μπερντ και Χιουζ με 28 και 27 αντίστοιχα.

Formula E

Όσο για τη βαθμολογία των κατασκευαστών, η ομάδα της οικογένειας Αντρέτι κράτησε τα ηνία, έστω και με βραχεία κεφαλή: έχει 76 πόντους έναντι 74 της Porsche. Ακολουθούν η McLaren με 53, η Envision Racing με 41 και η Jaguar με 39.

To επόμενο ePrix

Το τέταρτο ePrix της σεζόν θα είναι και το πρώτο επί ινδικού εδάφους. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί στην καρδιά της Χαϊντεραμπάντ, της πρωτεύουσας της ομόσπονδης πολιτείας Άντρα Πραντές.

Φωτογραφίες: Formula E/Σαμ Μπάγκναλ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!