Formula 1: O Χόρνερ ρίχνει τις... μπηχτές του για τις αλλαγές στον ανταγωνισμό

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: O Χόρνερ ρίχνει τις... μπηχτές του για τις αλλαγές στον ανταγωνισμό
O Βρετανός επικεφαλής της Red Bull Racing στην F1, μίλησε για τις αλλαγές στην ηγεσία των Scuderia Ferrari και Williams Racing.

Όταν ολοκληρώθηκε η περασμένη σεζόν της Formula 1, κανένας δεν θα περίμενε το… ντόμινο αλλαγών στις θέσεις των επικεφαλής αρκετών ομάδων. Πιο «ηχηρή» ήταν αυτή στη Scuderia Ferrari, με τον Φρεντ Βασέρ να παίρνει τη θέση του Ματία Μπινότο.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τις Alfa Romeo F1 και McLaren Racing, οι οποίες επίσης προσέλαβαν νέο επικεφαλής για το 2023. Μία ακόμη ομάδα που προέβη σε αλλαγή στο διοικητικό της σχήμα είναι η Williams, με τον Τζέιμς Βόουλς να είναι ο αντικαταστάτης του Γιοστ Κάπιτο.

Ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, που βρίσκεται στο πόστο του από το 2005, ρωτήθηκε για τις αλλαγές των αντιπάλων ομάδων των «ταύρων». Ο Βρετανός αναφέρθηκε αρχικά στη Scuderia Ferrari.

«Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπω τις μετακινήσεις και τις αλλαγές που έκαναν οι ομάδες. Συμπάσχω με τον Ματία Μπινότο, γιατί έκανε συνολικά πολύ καλή δουλειά. Πέρυσι έκαναν ένα πολύ μεγάλο βήμα και πρέπει να ήταν δύσκολο για εκείνον να αποχωρήσει έπειτα από τόσα χρόνια στη Ferrari. Όσο για τον Φρεντ, για να δούμε αν θα μιλά για τα ίδια θέματα όπως τότε που ήταν στη Sauber. Είναι πολύ ικανός. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι τα πράγματα στη νέα σεζόν της Formula 1», είπε ο Βρετανός στο motorsport magazine.

Ματία Μπινότο

Ο Χόρνερ ρωτήθηκε επίσης και για την αλλαγή στη διοίκηση της αγωνιστικής ομάδας της Williams στη Formula 1. O Χέλμουτ Μάρκο, σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport, αποκάλυψε ορισμένες πληροφορίες του σχετικά με τη μετακίνηση του Βόουλς, ενώ κι ο Χόρνερ... έριξε στο τέλος τη μπηχτή του!

«Δεν γνωρίζω καλά τον Τζέιμς Βόουλς, αλλά προφανώς και πρόκειται για έναν πολύ ικανό άνθρωπο. Η Williams έκανε την έρευνά της και πιστεύω πως είναι φοβερό να του δώσουν αυτή την ευκαιρία. Πιστεύω πως μόνο καλό θα κάνει στη Williams αυτή η κίνηση. Αν κρύβεται μήπως κάτι πίσω από τη συμφωνία των δύο; Πιστεύω έκαναν αυτό που είναι καλό για την ομάδα και την επιχείρησή τους. Μόνο αυτοί γνωρίζουν τι συμφώνησαν για να αποχωρήσει τόσο γρήγορα ο Βόουλς», πρόσθεσε ο Βρετανός.

Τζέιμς Βόουλς

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com, ferrari, williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!