Τι ζήτησε ο CEO του Volkswagen Group από τον Ισπανό Πρωθυπουργό

Τι ζήτησε ο CEO του Volkswagen Group από τον Ισπανό Πρωθυπουργό

Κώστας Μπιτσικώκος
Τι ζήτησε ο CEO του Volkswagen Group από τον Ισπανό Πρωθυπουργό
Οι Πέδρο Σάντσεθ και Όλιβερ Μπλούμε συναντήθηκαν στην Μαδρίτη, με αρκετά θέμα στην ατζέντα.

Το στρατηγικό πλάνο με τίτλο «Future: Fast Forward», που θα μετατρέψει την Ισπανία σε ευρωπαϊκό hub ηλεκτροκίνησης, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Πρωθυπουργό της χώρας και το Διευθύνοντα Συμβουλο του Volkswagen Group. Όμως ο Όλιβερ Μπλούμε βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει από τον Πέδρο Σάντσεθ να συμβάλει ώστε να χαλαρώσει η αυστηρή νομοθεσία Euro 7 σχετικά με τις εκπομπές ρύπων. Κάτι που ανέφερε και ο Πρόεδρος της ACEA, Λούκα ντε Μέο, σε πρόσφατη επιστολή του προς την ηγεσία της ΕΕ.

Ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου κάλεσε τον Ισπανό Πρωθυπουργό να βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με την ενέργεια και τις πρώτες ύλες, προκειμένου η ευρωπαϊκή αυτοκινητοκινητοβιομηχανία να καταστεί ανταγωνιστική απέναντι στην αντίστοιχη της Κίνας.

Το πρόγραμμα επενδύσεων του Volkswagen Group και της Seat θα αγγίξει σε ύψος τα 10 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της Ισπανίας. Μάλιστα όπως ανέφερε ο Μπλούμε, η οικονομία της Ισπανίας αναμένεται να ενισχυθεί κατά 21 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα εξασφαλιστούν μαζί με τις νέες που θα δημιουργηθούν φθάνουν τις 145.000.

Το Volkswagen Group μαζί με τη θυγατρική του Seat θα παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Μαρτορέλ και την Παμπλόνα, μπαταρίες σε νέα μονάδα στα προάστια της Βαλένθια και εξαρτήματα στο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης.

 

Photo Credits: Volkswagen

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!