Formula E: Ο Βερν επέστρεψε στις νίκες με σεμινάριο άμυνας στο Χαϊντεραμπάντ (vid)

Κώστας Παστρίμας
Formula E: Ο Βερν επέστρεψε στις νίκες με σεμινάριο άμυνας στο Χαϊντεραμπάντ (vid)
Ο Ζαν-Ερίκ Βερν της DS Penske κράτησε με νύχια και με δόντια πίσω του τον Νικ Κάσιντι της Envision σε ένα χαοτικό αγώνα με πολλές συγκρούσεις και ανατροπές.

Ο 4ος αγώνας της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E έγινε στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας και σήμανε την επιστροφή στις νίκες για τον Ζαν-Ερίκ Βερν έπειτα από δύο χρόνια. Ο οδηγός της DS Penske, και δύο φορές πρωταθλητής του θεσμού, ξεκίνησε από την πρώτη σειρά της εκκίνησης και πήρε γρήγορα την πρωτοπορία στον αγώνα. Στο τελευταίο κομμάτι του όμως δέχτηκε ασφυκτική πίεση από τον Νικ Κάσιντι της Envision Racing, ο οποίος είχε πολύ περισσότερη διαθέσιμη ενέργεια στην μπαταρία του. Ο Βερν όμως αμύνθηκε ιδανικά και κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας τον Νεοζηλανδό στη 2η θέση.

Την 3η θέση στον αγώνα «κληρονόμησε» ο Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα της Porsche, όταν ο Σεμπαστιάν Μπουεμί με τη δεύτερη DS Penske πήρε στο τέλος ποινή διέλευσης από τα pit γιατί χρησιμοποίησε περισσότερη ισχύ από την επιτρεπόμενη και έτσι έπεσε στην 15η θέση. Ήταν μια εντυπωσιακή επίδοση από τον Ντα Κόστα, ο οποίος ξεκίνησε από τη 13η θέση.

Ο αγώνας στην Ινδία ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακός, με κύριο θέμα συζήτησης από τις κατατακτήριες δοκιμές τα όρια πίστας, που έφεραν αρκετές ποινές. Το σημαντικότερο γεγονός του e-prix όμως ήταν η σύγκρουση των δύο οδηγών της Jaguar. Ο Σαμ Μπερντ έκανε μια πολύ φιλόδοξη κίνηση στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Σάσα Φενεστράζ της Nissan και εμβόλισε τον Μιτς Έβανς. Η κίνηση αυτή εκτός από καταστροφική για τη Jaguar, και μάλιστα σε έναν αγώνα σχεδόν εντός έδρας, καθώς ως γνωστόν ανήκει στην ινδική ΤΑΤΑ, χάλασε και τον αγώνα του Φενεστάζ αλλά και του Μαξ Γκίντερ της Maserati. Όλοι τους διεκδικούσαν πολύ καλές θέσεις και είχαν βλέψεις ακόμα και για το βάθρο.

Μέχρι λίγους γύρους πριν από το τέλος ο αγώνας κυλούσε ιδανικά για τον Τζέικ Ντένις της Avalance Andretti, ο οποίος είχε ανέβει μέχρι την 3η θέση, παρότι είχε ξεκινήσει πολύ πίσω (12ος) αλλά στην επανεκκίνηση μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ο Ρενέ Ραστ τον χτύπησε από πίσω και του προκάλεσε κλατάρισμα στο πίσω ελαστικό, που τον έριξε στην τελευταία θέση. Αν τερμάτιζε 3ος, ο Ντένις θα περνούσε πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά ο Πασκάλ Βερλάιν της Porsche εκμεταλλεύτηκε το χαμό και τερματίζοντας στην 4η θέση αύξησε κι άλλο το προβάδισμά του.

Έτσι, μετά το τέλος του αγώνα στο Χαϊντεραμπάντ, ο Βερλάιν είναι πρώτος στη βαθμολογία με 80 βαθμούς, ενώ ο 2ος Τζέικ Ντένις έμεινε στους 62 β. Ο Ζαν-Ερίκ Βερν με τη νίκη του αυτήν ανέβηκε στην 3η θέση με 31 βαθμούς, όπου ισοβαθμεί με τον Σεμπαστιάν Μπουεμί.

Ο επόμενος αγώνας της Formula E θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική, και συγκεκριμένα στο Κέιπ Τάουν, στις 25 Φεβρουαρίου.

Αποτελέσματα

Formula E India

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!