Στο Κουβέιτ έφτιαξαν πίστα και ονειρεύονται τη Formula 1

Πάνος Σεϊτανίδης
Στο Κουβέιτ έφτιαξαν πίστα και ονειρεύονται τη Formula 1
Άλλη μία χώρα της αραβικής χερσονήσου απέκτησε πίστα προδιαγραφών F1 και ήδη φιλοξενεί σημαντικές διοργανώσεις.

Σε μία εποχή όπου οι Άραβες πατάνε για τα καλά πόδι στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, έρχεται μία ακόμα χώρα από τη συγκεκριμένη γωνιά του πλανήτη να χτυπήσει την πόρτα της Formula 1.

Ο λόγος για το Κουβέιτ, που ζήλεψε τους γείτονές του στην Αραβική Χερσόνησο. Το Μπαχρέιν που έκανε την αρχή το 2004 με την πίστα του Σακχίρ, το Άμπου Ντάμπι που ακολούθησε με τη φαντασμαγορική Γιας Μαρίνα πέντε χρόνια μετά, το Κατάρ με το Λοσέιλ που έκανε ντεμπούτο το 2021 και επιστρέφει φέτος και τέλος τη Σαουδική Αραβία που την ίδια σεζόν μπήκε στο καλεντάρι και μάλιστα για να μείνει!

Kuwait Motor Town

Τι έκαναν λοιπόν; Επιστράτευσαν «πρώτο όνομα» για να τους σχεδιάσει πίστα. Ο λόγος για τον Χέρμαν Τίλκε – τον αρχιτέκτονα όλων των σύγχρονων σιρκουί στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Όμως αυτό δεν έγινε τώρα, έγινε το 2017, με τις κατασκευές να ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο του 20018.

Η πίστα που βαφτίστηκε “Kuwait Motor Town” έκανε εγκαίνια το 2019 αλλά στην πραγματικότητα, μπήκε στον… χάρτη, μόλις πέρυσι. O πρώτος διεθνής αγώνας ήταν του 24h Series και έλαβε χώρα στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 ενώ ακολούθησαν αγώνες της Formula Regional και της Formula 4.

Kuwait Motor Town

Η πίστα έχει μήκος 5.609 μέτρων, βρίσκεται 56 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Κουβέιτ και κόστισε 162 εκατομμύρια δολάρια. Η “Kuwait Motor Town” είναι προδιαγραφών Grade 1 και μπορεί να φιλοξενήσει και Grand Prix της Formula 1.

Λέτε να δούμε σύντομα το Κουβέιτ να φιλοξενεί και αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού;

Kuwait Motor Town

Φωτογραφίες: Kuwait Motor Town

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!