Formula 1, Αυστραλία: Ο Πέρεζ επικαλείται τεχνικό πρόβλημα στην RB19

Formula 1, Αυστραλία: Ο Πέρεζ επικαλείται τεχνικό πρόβλημα στην RB19
Ο Μεξικανός οδηγός, αποδίδει σε μηχανικό πρόβλημα το λόγο για τον οποίο είχε έξοδο στο Q1 στο Άλμπερτ Παρκ.

Καταστροφικό αποδείχθηκε το Σάββατο για τον Σέρχιο Πέρεζ στο Grand Prix Αυστραλίας. Από την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ο Μεξικανός οδηγός δεν είχε καθόλου καλή αίσθηση στην RB19 του. Μάλιστα, είχε τέσσερις εξόδους στο FP3, όμως η χειρότερη ήρθε στο Q1.

Στην πρώτη του γρήγορη προσπάθεια, ο Πέρεζ μπλόκαρε τον εμπρός δεξί τροχό του και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Το μονοθέσιο δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από εκεί και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας. Έτσι, το πεδίο έμεινε ελεύθερο για τον Μαξ Φερστάπεν να πάρει την pole position στο Άλμπερτ Παρκ.

Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Πέρεζ αποκάλυψε πως υπήρξε τεχνική βλάβη στο μονοθέσιό του: «Είχαμε κάποιου είδους πρόβλημα από το FP3, νομίζαμε πως το λύσαμε. Προφανώς αυτό δεν συνέβη. Ήταν πολύ δύσκολο να κάνω το οτιδήποτε. Έχασα τον έλεγχο με το που πάτησα το φρένο. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την κατανομή πέδησης, μεταφέροντάς την περισσότερο εμπρός. Ελπίζω να το φτιάξουμε μέχρι αύριο και να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές. Εμπιστεύομαι την ομάδα, πως θα λύσει το πρόβλημα, για να έχουμε δυνατό ρυθμό αγώνα».

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, μονοθέσιο της Red Bull Racing θα εκκινήσει εκτός της πρώτης 10άδας. Στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, ο Μαξ Φερστάπεν εκκίνησε 15ος, έπειτα από πρόβλημα στον άξονα μετάδοσης στο Q2. Όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να τερματίσει στη 2η θέση.

Θα καταφέρει ο Πέρεζ στον αγώνα της Αυστραλίας να ανέβει στο βάθρο;

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!