Formula 1: Ο Τοστ κάνει λόγο για λάθος επιλογές του αλυτάρχη

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Τοστ κάνει λόγο για λάθος επιλογές του αλυτάρχη
Ο επικεφαλής της Scuderia AlphaTauri άσκησε κριτική στις αποφάσεις που πήρε ο Νιλς Βίτιχ στο Grand Prix της F1 στην Αυστραλία.

Το Grand Prix της Μελβούρνης αποδείχθηκε άκρως επεισοδιακό, καθώς ήταν ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του μαγικού κόσμου της Formula 1 που περιλάμβανε τρεις διακοπές με κόκκινη σημαία!

Παρότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού λειτουργεί με… σημαία της την ασφάλεια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άσκησαν κριτική στον αλυτάρχη του αγώνα, Νιλς Βίτιχ, θεωρώντας πως αποφάσισε με περίσσια ευκολία τις διακοπές.

Ανάμεσά τους ήταν και ο επικεφαλής της Scuderia AlphaTauri, Φρανζ Τοστ. Ο Αυστριακός μίλησε στο Sport1 και εστίασε στη διακοπή του γύρου 56, μετά την επαφή της Haas του Κέβιν Μάγκνουσεν με τον τοίχο της στροφής 2.

Φρανζ Τοστ

«Αυτή η κόκκινη σημαία ήταν αχρείαστη. Μία περίοδος Εικονικού Αυτοκινήτου Ασφαλείας μετά το συμβάν του Μάγκνουσεν θα ήταν αρκετή. Στο σημείο του συμβάντος, η ταχύτητα θα είχε μειωθεί δραστικά. Επίσης απέμεναν μόνο δύο γύροι. Θα είχαμε γλιτώσει την κανονική επανεκκίνηση και τα ατυχήματα σε αυτή», είπε ο Τοστ.

Πάντως η AlphaTauri δεν βγήκε χαμένη. Μπορεί ο Νικ ντε Βρις να εγκατέλειψε καθώς έπεσε πάνω του στην επανεκκίνηση ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams, ωστόσο με τον Κάρλος Σάινθ να λαμβάνει ποινή για την επαφή της Ferrari του με την Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο και τις δύο Alpine να αλληλοεξουδετερώνονται, ο Γιούκι Τσουνόντα με την AT04 κατάφερε να τρυπώσει στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!