Τζίνο Ρέα: Η μεγάλη επιστροφή στις πίστες

Κώστας Παστρίμας
Τζίνο Ρέα: Η μεγάλη επιστροφή στις πίστες
Ο Τζίνο Ρέα απέδειξε ότι μπορούν να γίνουν θαύματα καθώς επιστρέφει στις πίστες μετά το παραλίγο θανάσιμο ατύχημά του.

Έχουν περάσει 8 μήνες από εκείνο το τρομακτικό ατύχημα στην πίστα Suzuka της Ιαπωνίας για τον περίφημο 8ωρο αγώνα, όταν ο Βρετανός αναβάτης Τζίνο Ρέα έχασε τον έλεγχο της Honda του και χτύπησε με δύναμη στο εξωτερικό τοιχίο της πίστας. Ο Ρέα μεταξύ άλλων υπέστη διάφορα κατάγματα και τραυματίστηκε σε πολλά σημεία του σώματος, αλλά το πιο σοβαρό ήταν το χτύπημα στο κεφάλι.

Το διαλυμένο κράνος του δεν άφηνε πολλά περιθώρια πλήρους ανάρρωσης στον Ρέα, ο οποίος όμως απέδειξε ότι θαύματα γίνονται. Πριν από μερικές εβδομάδες ο αναβάτης της Honda έκανε την εμφάνισή του στην πίστα Πορτιμάο για το MotoGP έχοντας κάνει τεράστια βήματα προόδου στο θέμα της υγείας του. Μάλιστα ο Βρετανός είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ξανά μοτοσικλέτα λίγες ημέρες αργότερα στην Ισπανία όπου και δήλωσε ότι στοχεύει να επιστρέψει στους αγώνες.

rea

Ο Ρέα μπορεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του για να έρθει ξανά σε πλήρη αγωνιστική φόρμα. Αυτό πάντως δεν θα τον αποτρέψει από το να βρεθεί στον 24ωρο αγώνα Le Mans την επόμενη εβδομάδα και να κάνει ένα γύρο επίδειξης στην πίστα θέλοντας κυρίως να ευχαριστήσει τους θεατές για την στήριξή τους.

 

Ο Ρέα δήλωσε: «Θέλω να επιστρέψω στο ίδιο επίπεδο με πριν, αυτό σημαίνει να είμαι στις πρώτες θέσεις και να προσπαθώ να κερδίσω ξανά αγώνες στο EWC. Το EWC είναι ένα πρωτάθλημα που αγαπώ και όπου νομίζω ότι έχω βρει τα πατήματά μου. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, ήθελα να είμαι ανταγωνιστικός στα πρωταθλήματα που αγωνιζόμουν και ήμουν ανταγωνιστικός στα περισσότερα από αυτά, αλλά στο EWC έχω βρει ένα σπίτι. Το ίδιο συμβαίνει και στην Honda και αυτή είναι η κατάσταση στην οποία θα ήθελα να επιστρέψω».

rea

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!