Formula 1: Η Audi μιλάει με οδηγούς αλλά ακόμα δεν έχει πάρει αποφάσεις

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η Audi μιλάει με οδηγούς αλλά ακόμα δεν έχει πάρει αποφάσεις
Ο Μικ Σουμάχερ εξακολουθεί να είναι ψηλά στη λίστα της γερμανικής εταιρείας που μπαίνει στην F1 το 2026.

Μπορεί ο Μικ Σουμάχερ να εκτελεί φέτος χρέη εφεδρικού οδηγού στη Mercedes (αλλά και στη McLaren αν χρειαστεί), όμως όπως μας είπε στο περιθώριο του Grand Prix του Μπαχρέιν, στόχος του είναι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Μικ Σουμάχερ

Ο Γερμανός έχασε τη θέση του στη Haas και παρότι πολύ θα ήθελε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ο Λιούις Χάμιλτον και να τον επιλέξουν ως αντικαταστάτη, ξέρει πως οι πιθανότητες να γίνουν αυτά, δεν είναι με το μέρος του.

Γι’ αυτό και συζητάει με άλλες ομάδες, με μία από αυτές να είναι η Audi. Η Γερμανική εταιρεία μπαίνει στο σπορ το 2026 ως κατασκευαστής υβριδικών μηχανών αλλά και με τη δική της εργοστασιακή ομάδα, εξαγοράζοντας σταδιακά τη Sauber Motorsport, η οποία μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, αγωνίζεται ως Alfa Romeo F1.

Audi F1

Ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, είναι στη λίστα και μάλιστα ψηλά. Αν κι ακόμα, τίποτα δεν είναι δεδομένο – πράγμα που επιβεβαίωσε στο Der Spiegel ο CEO της Audi AG, Μάρκους Ντούεσμαν.

«Μιλάμε με πολλούς, ανθρώπους που βρισκονται σε κέντρα αποφάσεων, οδηγούς, team managers. Με τον Μικ Σουμάχερ δεν υπάρχουν προχωρημένες για μελλοντική συνεργασία. Φυσικά, οι Γερμανοί οδηγοί μας ενδιαφέρουν, όπως άλλωστε ενδιαφέρουν και τη διοίκηση του VW Group. Όμως δεν είναι προαπαιτούμενο να έχουμε Γερμανό οδηγό στη σύνθεσή μας», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi AG.



Φωτογραφίες: Audi Sport, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!