Formula 1: Σάλος από τη «φτιαχτή» συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Σάλος από τη «φτιαχτή» συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ
Γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε συνέντευξη του θρύλου της F1 που είχε δημιουργηθεί από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης και φυσικά προκάλεσε καθολική κατακραυγή.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι πριν από δέκα χρόνια. Όμως ένα γερμανικό περιοδικό άφησε να εννοηθεί ότι ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του έδωσε την πρώτη του συνέντευξη από τότε. Φυσικά αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά το περιοδικό βρήκε έναν πονηρό τρόπο να κάνει όλο τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί του.

Το περιοδικό λέγεται «Die Aktuelle» και είναι γνωστό, σκανδαλοθηρικό έντυπο στη Γερμανία. Έβγαλε λοιπόν ένα πρωτοσέλιδο με μια φωτογραφία του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και τη φράση: «Η πρώτη συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ, παγκόσμια αίσθηση».

Με πολύ μικρότερους χαρακτήρες, όμως, το περιοδικό τύπωσε επίσης τις λέξεις «Ακούγεται παραπλανητικά αληθινό», υποδεικνύοντας ότι η υποτιθέμενη συνέντευξη δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα από ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

schumacher

Όπως είναι φυσικό, το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε ιδιαίτερα αρνητικές αντιδράσεις τόσο στη Γερμανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ιδιαίτερα στην πατρίδα του Σουμάχερ η κατακραυγή ήταν έντονη, με τους σχολιαστές να λένε ότι αυτό ήταν κάτι που ούτε καν από το χαμηλότατου επιπέδου «Die Actuelle» δεν περίμεναν να δουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!