Volkswagen ID.7: Πόσο θα κοστίζει η ηλεκτρική ναυαρχίδα των Γερμανών (vid)

Volkswagen ID.7: Πόσο θα κοστίζει η ηλεκτρική ναυαρχίδα των Γερμανών (vid)

Newsroom
Volkswagen ID.7: Πόσο θα κοστίζει η ηλεκτρική ναυαρχίδα των Γερμανών (vid)
Το λανσάρισμα του ηλεκτρικού sedan μήκους 5 μέτρων θα αρχίσει το φθινόπωρο από την Ευρώπη και την Κίνα.

H Volkswagen ωριμάζει όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και το ID.7 είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που το αποδεικνύει. Τo μήκους σχεδόν 5 μέτρων sedan βασίζεται μεν στην πλατφόρμα ΜΕΒ που χρησιμοποιούν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα του Volkswagen Group, όμως εφοδιάζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που έχει στη διάθεσή του ο κατασκευαστής από το Βόλφσμπουργκ. Η ναυαρχίδα των μοντέλων ID. ενσωματώνει τα κορυφαία συστήματα ηλεκτροκίνησης, άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει η Volkswagen στο οπλοστάσιό της.

Το νέο, ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ των 286 ίππων κινεί τους πίσω τροχούς και λειτουργεί πιο αποδοτικά. Σε συνδυασμό με την αεροδυναμική σχεδίαση (ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις 0,23) και την μεγάλη μπαταρία, η αυτονομία φθάνει έως τα 700 χιλιόμετρα με μία φόρτιση στον κύκλο WLTP. Το Volkswagen ID.7 προσφέρει δυνατότητα ταχυφόρτισης 200 kW, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λίγα λεπτά η μπαταρία γεμίζει και πάλι.

Η Volkswagen δεν ανακοίνωσε την τιμή του ID.7, σύμφωνα πάντως με μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία, θα βρίσκεται κοντά στα 60.000 ευρώ. Στην Ελλάδα βέβαια δικαιούται την κρατική επιδότηση των 8.000 ευρώ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις αν θα κυκλοφορήσει και ισχυρότερη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, που θα κινούν όλους τους τροχούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!