MotoGP: Ο Ντάνι Πεντρόσα «δίδαξε» ταχύτητα στο FP1 του GP Ισπανίας

MotoGP: Ο Ντάνι Πεντρόσα «δίδαξε» ταχύτητα στο FP1 του GP Ισπανίας
Ο βετεράνος αναβάτης της ΚΤΜ ήταν ταχύτερος το πρωί της Παρασκευής στην καυτή Χερέθ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επέστρεψε στην Ευρώπη μετά την αμερικανική του περιπέτεια για το Grand Prix Ισπανίας στην πίστα της Χερέθ. Με την Ιβηρική Χερσόνησο να αντιμετωπίζει πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι αναβάτες βγήκαν σε μια πίστα, την οποία οι περισσότεροι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, για την πρώτη περίοδο δοκιμών του 3ημέρου.

Την έκπληξη της ημέρας όμως έκανε ο Ντάνι Πεντρόσα με τη μοτοσικλέτα της ΚΤΜ. Ο έμπειρος Ισπανός, που είναι ο αναβάτης δοκιμών της αυστριακής ομάδας, τρέχει στη Χερέθ ως wildcard και υπενθύμισε σε όλο τον κόσμο ότι -όχι πολύ παλιά- ήταν ένας από τους ταχύτερους αναβάτες στον κόσμο.

Ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Ducati ήταν εκείνος που σημείωσε το δεύτερο χρόνο, λίγα χιλιοστά πίσω από τον συμπατριώτη του και ο Τακάκι Νακαγκάμι με την LCR Honda ήταν τρίτος. Ο Λούκα Μαρίνι της VR46 Ducati πήρε την 4η θέση, μπροστά από τον Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia και τον Μπραντ Μπίντερ με άλλη μία ΚΤΜ. Ήταν μια πολύ καλή μέρα για τις αυστριακές μοτοσικλέτες, με τον Τζακ Μίλερ να είναι 8ος, μπροστά από τον Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati.

Εκτός 10άδας βρέθηκαν και οι δύο Yamaha των Φάμπιο Κουαρταραρό και Φράνκο Μορμπιντέλι στη 18η και 20ή θέση αντίστοιχα. O Ενέα Μπαστιανίνι, που επέστρεψε στη δράση στη Χερέθ, έκανε τους λιγότερους γύρους από όλους τους αναβάτες και ήταν 22ος.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών από την οποία θα προκύψει και η δεκάδα που στις κατατακτήριες του Σαββάτου θα παλέψει για την pole position στο Q2, θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα FP1

fp1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!