Formula 1, Πέρεζ: «Άξιζε τη νίκη ο Φερστάπεν, πολύ κακό το πρώτο μου stint»

Formula 1, Πέρεζ: «Άξιζε τη νίκη ο Φερστάπεν, πολύ κακό το πρώτο μου stint»
Απογοητευμένος με την απόδοσή του στο Μαϊάμι ήταν ο οδηγός της Red Bull Racing στην F1, καθώς δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Έπειτα από τις τέλειες κατατακτήριες δοκιμές, ο Σέρχιο Πέρεζ δεν κατάφερε να μετουσιώσει την pole position σε νίκη στο Grand Prix Μαϊάμι. Ο Μεξικανός οδηγός έχασε κατά κράτος από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πραγματοποίησε μια θαυμάσια εμφάνιση για να πανηγυρίσει την τρίτη του νίκη στη σεζόν. Έτσι, δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Formula 1 και έχασε την ευκαιρία να τεθεί επικεφαλής στη βαθμολογία.

Μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας, ο Πέρεζ εμφανίστηκε αρκετά προβληματισμένος στις δηλώσεις που έκανε στον Τζένσον Μπάτον. Μάλιστα παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Φερστάπεν: «Προσπάθησα, τα έδωσα όλα. Το πρώτο stint ήταν πολύ κακό με τη φθορά στα ελαστικά που είχα. Αυτό δυσκόλεψε τον αγώνα μου. Ο Μαξ ήταν σε εξαιρετική φόρμα, άξιζε τη νίκη, συγχαρητήρια».

Για το τι ακριβώς πήγε στραβά, ο Πέρεζ απάντησε: «Πιστεύω πως η μεσαία γόμα ήταν πολύ αργή σήμερα, χειρότερη από αυτό που περιμέναμε. Πιστεύω πως αυτό περιόρισε το ρυθμό μας και ειλικρινά πιστεύω ότι ο Μαξ είχε τρομερό ρυθμό με τη σκληρή γόμα ελαστικών. Πρέπει να αναλύσω τι πήγε στραβά, γιατί δεν είχα ρυθμό».

Πλέον, η διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών στο πρωτάθλημα είναι 14 βαθμοί. Επόμενη μάχη για τους Πέρεζ και Φερστάπεν είναι ο αγώνας στην Ίμολα το τριήμερο 19-21 Μαΐου.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!