McLaren: Ο Νόρις παρέλαβε την εντυπωσιακή 765LT Spider (vid)

McLaren: Ο Νόρις παρέλαβε την εντυπωσιακή 765LT Spider (vid)
Ο οδηγός της F1 περίμενε 18 μήνες για να ετοιμαστεί το αυτοκίνητo με τις προσωπικές του πινελιές.

Το να είσαι οδηγός της Formula 1 έχει κάποια προνόμια. Ειδικότερα αν οδηγείς για μια ομάδα όπως η McLaren τα προνόμια αυτί είναι ακόμα μεγαλύτερα. Ένα από αυτά είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ένα μοντέλο μέσα από την γκάμα των υπεραυτοκινήτων της McLaren και να το διαμορφώσεις σύμφωνα με το προσωπικό σου γούστο.

norris mclaren 765lt

Ο Λάντο Νόρις το εκμεταλλεύτηκε αυτό το προνόμιο και έγινε κάτοχος μιας εντυπωσιακής McLaren 765LT Spider. Ο Βρετανός πήγε στο Woking, στο εργοστάσιο της McLaren, που στεγάζει ταυτόχρονα και την έδρα της ομάδας Formula 1, για να παραλάβει αυτοπροσώπως το νέο του απόκτημα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

norris mclaren 765lt

Ο Νόρις επέλεξε το χρώμα του ανοιχτού διθέσιου αυτοκινήτου να είναι βαθύ μπλε (carbon blue). Οι λεπτομέρειες που κάνουν την 765LT (Long Tail) Spider του Βρετανού μοναδική είναι οι κίτρινες λεπτομέρειες στις δαγκάνες των φρένων και οι τέσσερις λεπτές κίτρινες ρίγες σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου. Το κίτρινο επιλέχθηκε για να ταιριάζει με το χρώμα του κράνους του και οι τέσσερις γραμμές παραπέμπουν στον αριθμό με τον οποίο τρέχει στην F1, δηλαδή το Νο 4. Τέλος, στα προσκέφαλα των καθισμάτων έχει κεντηθεί το λογότυπο του Νόρις.

norris mclaren 765lt

Επίσης, υπάρχει μια ειδική πλακέτα που δηλώνει ότι αυτή η McLaren 765LT κατασκευάστηκε ειδικά για τον Λάντο Νόρις από την MSO (McLaren Special Opperations). Η τελική πινελιά ότι στο κάτω μέρος του καπό υπάρχουν οι υπογραφές κάποιων από τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με την κατασκευή του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του CEO της McLaren, Ζακ Mπράουν.

norris mclaren 765lt

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της McLaren 765LT Spider, o V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων αποδίδει 755 ίππους και 800 Nm ροπής που κινούν τροχούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει ότι η ανοιχτή 765LT μπορεί να φτάσει στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και στα 124 200 χλμ/ώρα σε 7,2 δευτερόλεπτα προτού «τελικιάσει» στα 330 χλμ/ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!