F1- Ο Χάμιλτον εξηγεί γιατί «απέλυσε» τον πατέρα του

Πάνος Σεϊτανίδης
F1- Ο Χάμιλτον εξηγεί γιατί «απέλυσε» τον πατέρα του
Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 έριξε μετά από χρόνια φως στο «διαζύγιο» με τον Άντονι Χάμιλτον.

Πριν το πολυσυζητημένο εργασιακό «διαζύγιο» με τη φυσιοθεραπεύτρια και βοηθό του, Άντζελα Κάλεν, ο Λιούις Χάμιλτον είχε μία ακόμα σημαντική διακοπή «συνεργασίας». Αυτή φυσικά αφορούσε τον πατέρα του, Άντονι, που είχε πάψει να εκτελεί χρέη μάνατζερ.

Αυτό είχε συμβεί αρκετά χρόνια πριν, πίσω στο 2010. Όμως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μιλούσε για αυτό το θέμα. Το έκανε τώρα, στο podcast “On Purpose”.

Ο πιτσιρικάς Λιούις Χάμιλτον σε αγώνα karting

«Το θέμα ήταν πως ο μπαμπάς μου ήταν ο μάνατζερ μου από το ξεκίνημα της καριέρας μου. Κι όταν βρεθήκαμε στη Formula 1, δούλευε τόσο σκληρά. Εξ αρχής ο τρόπος δουλειάς του αποτελούσε έμπνευση για εμένα, το να βλέπω πόσο σκληρά δούλευε, την ώρα που ξυπνούσε, το πόσο λίγο κοιμόταν. Το γεγονός πως έκλεινε την ημέρα στο γκαράζ, δουλεύοντας πάνω στο go-kart μου, προετοιμάζοντας το Σαββατοκύριακο, γεμίζοντας το φορτηγό, οδηγώντας μέχρι εκεί που έπρεπε να πάμε. Να έχει ρόλο μηχανικού και να μαθαίνει διαρκώς πως να είναι καλύτερος μηχανικός αλλά ταυτόχρονα να διαχειρίζεται κι όλα τα περιφερειακά. Ήταν φοβερό να τον βλέπεις», είπε ο 38χρονος.

Όμως ο εξαιρετικός μηχανικός, διαχειριστής, μάνατζερ, έπρεπε να ταυτόχρονα να είναι και… πατέρας.

 

Λιούις και Άντονι Χάμιλτον

Ο Χάμιλτον εξήγησε: «Όλο αυτό καθιστούσε πιο δύσκολο το να μου δείξει αγάπη. Μερικές φορές θέλεις μια αγκαλιά από τον μπαμπά σου, ή όταν αντιμετωπίζεις όσα αντιμετώπιζα, θέλεις να σε προσέχουν. Κι έπειτα, όταν ήμουν 22-23, τα πράγματα είχαν ενταθεί, ήρθε και η Formula 1. Ξαφνικά, βουτιά στα βαθιά. Με την καριέρα στο karting και τις μικρές κατηγορίες μονοθεσίων, δεν πας σχολείο για να μάθεις πως να μιλάς με τα media, σε ρίχνουν πραγματικά σε ένα λάκκο με θηρία. Και τότε, δεν είχα άλλο μάνατζερ πέρα από τον μπαμπά μου, ενώ η μητριά μου οργάνωνε τα ταξίδια και έκλεινε τις πτήσεις. Όμως δεν είχα PR, δεν είχα κάποιον να με βοηθά, να με προστατεύει και να με προετοιμάζει για αυτά τα πράγματα. Η οδήγησή μου, θα έλεγα πως ήταν καλή. Όμως σε αυτούς τους τομείς, υπήρχαν πολλά λάθη. Έχεις όλη αυτή την προσοχή από τα media και μαθαίνεις στην πορεία, πράγμα δύσκολο για έναν νεαρό. Επίσης θέλεις να προσπαθείς να έχεις κάποιου είδους φυσιολογική ζωή, αν και τίποτα δεν μοιάζει φυσιολογικό. Το θέμα είναι πως κάποια στιγμή είχαμε αρχίσει να τσακωνόμαστε. Τότε ήταν που η σκέψη μου ήταν πως ήθελα απλά να είναι ο μπαμπάς μου. Να διασκεδάζουμε και να γελάμε. Αυτό δεν το είχαμε για πολύ, πολύ καιρό. Έτσι κάποια στιγμή έπρεπε να χωρίσουν οι δρόμοι μας επαγγελματικά, να αρχίσω να παίρνω μόνος μου τις αποφάσεις μου και να κάνω μόνος μου τα λάθη μου».

Ο Λιούις Χάμιλτον στο GP Μονακό

Όλα αυτά, οδήγησαν σε μία αναζωπύρωση της στοργικής σχέσης πατέρα-γιου. Μιλώντας για το σήμερα, ο Χάμιλτον πρόσθεσε: «Υπήρξε μία περίοδος όπου μιλούσαμε λιγότερο. Όμως αμφότεροι δουλέψαμε πολύ στο να έρθουν πιο κοντά και τώρα έχουμε την καλύτερη δυνατή σχέση. Είναι ο πρώτος στον οποίο τηλεφωνώ όταν ολοκληρώνω έναν αγώνα. Γιατί ξέρω πως ξέρει ακριβώς τι νιώθω και σκέφτομαι».

«Υπάρχουν μέρες που νιώθω πως δεν είμαι αρκετά καλός, που αναρωτιέμαι αν εξακολουθώ να “το έχω”. Μερικές φορές μπορεί να μην έχω τις πιο θετικές σκέψεις. Και είναι πάντα εκεί να μου επιβεβαιώνει τις δυνατότητες μου: “το έχεις, πίστεψε στον εαυτό σου”. Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους ανθρώπους γύρω σου. Θέλω να περιτριγυρίζομαι από θετικούς ανθρώπους. Είναι δουλειά όλων μας, να φτιάχνουμε ο ένας τη διάθεση του άλλο. Θέλω όλοι γύρω μου να είναι νικητές και να θέλουν να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους».

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!