WEC - Αυτό είναι το πρόγραμμα του 2024

WEC - Αυτό είναι το πρόγραμμα του 2024
Περισσότεροι αγώνες, νέοι προορισμοί και πίστες που έχουν κατά το παρελθόν υπάρξει μέρος το παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν.

Στο πλαίσιο των 24 Ωρών Λε Μαν ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του WEC για το 2024. Το κορυφαίο πρωτάθλημα αντοχής αυξάνει τον αριθμό αγώνων σε οκτώ από την επόμενη χρονιά, ενώ η μορφή του αλλάζει σημαντικά σε σύγκριση με φέτος.

Η σεζόν θα ξεκινήσει στις 24-25 Φεβρουαρίου με δύο ημέρες δοκιμών στο Κατάρ. Στο WEC αυτές έχουν την ονομασία «Πρόλογος». Μία εβδομάδα αργότερα, στις 2 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν. Θα έχει διάρκεια 1.812 χιλιόμετρα ή 10 ώρες, απόσταση που δεν έχουμε ξαναδεί στο θεσμό.

Ο δεύτερος αγώνας είναι επίσης σε νέα πίστα. Η Ίμολα κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, με τον 6ωρο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 21 Απριλίου του 2024. Έπειτα το WEC θα κάνει την ετήσια επίσκεψή του στο Σπα, όμως πιο αργά απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Ο αγώνας διάρκειας 6 ωρών θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου.

Το διαμάντι του πρωταθλήματος, ο μεγαλύτερος αγώνας και πόθος των ομάδων και οδηγών, δεν είναι άλλος από τις 24 Ώρες Λε Μαν. Το θρυλικό event θα λάβει χώρα στις 15/16 Ιουνίου.

24 Ώρες Λε Μαν

Έπειτα θα έχουμε δύο στάσεις στην άλλη μεριά του aτλαντικού ωκεανού για δύο εξάωρους αγώνες. Το WEC επιστρέφει στη Βραζιλία για πρώτη φορά μετά το 2014! Το ραντεβού είναι στην πίστα του Ιντερλάγκος στις 14 Ιουλίου, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου ακολουθεί ο αγώνας στο Τέξας των ΗΠΑ. Ο προ-τελευταίος αγώνας θα γίνει στο Φούτζι της Ιαπωνίας στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα είναι για μία ακόμη σεζόν οι 8 Ώρες του Μπαχρέιν.

Το 2024 θα δούμε την εμπλοκή ακόμη περισσότερων κατασκευαστών στο πρωτάθλημα στην κορυφαία κατηγορία Hypercar. Τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει οι: Toyota, Ferrari, Peugeot, Cadillac, Porsche και περιμένουμε την ένταξη των: BMW, Alpine, Lamborghini και Isotta Fraschini.

Αυτό είναι το πρόγραμμα του WEC για το 2024.

Φωτογραφίες: WEC media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!