Triumph: Παγκόσμιο ρεκόρ για το Tiger 1200 GT Explorer

Κώστας Παστρίμας
Triumph: Παγκόσμιο ρεκόρ για το Tiger 1200 GT Explorer
Ο Ιβάν Θερβάντες έγραψε το όνομά του και εκείνο της Triumph στο βιβλίο Γκίνες.

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, Ιβάν Θερβάντες κατάφερε να πετύχει ένα νέο ρεκόρ Γκίνες καταγράφοντας την μεγαλύτερη απόσταση σε μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες. Ο Ισπανός αναβάτης και πρεσβευτής της Triumph οδήγησε μια Tiger 1200 GT Explorer για 24 συνεχόμενες ώρες και διήνυσε 4.012 χιλιόμετρα σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ για 600 χιλιόμετρα.

Ο θρύλος των χωμάτινων αγώνων πέτυχε αυτό το ρεκόρ στο Nardo Technical Center στην Ιταλία και πλέον επικυρώθηκε από την επιτροπή του βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες. Η απόσταση που έκανε η Tiger 1200 μεταφράζεται σαν να ξεκίνησε ο αναβάτης από το Λονδίνο και να έφτασε στην μεγάλη πυραμίδα της Γκίζα σε μόλις 24 ώρες.

Triumph

Ο Θερβάντες ξεκίνησε τη διαδικασία πολύ δυνατά και οδήγησε για πολλές ώρες με ταχύτητες πάνω από 200 Km/h. Κατάφερε να φτάσει το προηγούμενο ρεκόρ με πέντε ώρες να απομένουν και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με στόχο να ξεπεράσει τα 4.000 χιλιόμετρα. Η μέση ωριαία ταχύτητα που κατέγραψε το βιβλίο Γκίνες ήταν 167,79 Km/h.

Triumph

Η Triumph Tiger 1200 GT Explorer σταμάτησε 18 φορές για ανεφοδιασμό, έκανε μία αλλαγή ελαστικών, χρησιμοποίησε 520 λίτρα καυσίμου και έκανε τον γύρο του Nardo Technical Center 317 φορές. Ο Θερβάντες δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν όταν άρχισε να βρέχει, αλλά η μοτοσικλέτα με την μεγάλη ζελατίνα και την καλή προστασία με προστάτευσαν. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μοτοσικλέτα».

Triumph

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!