MotoGP, Γερμανία: Σοβαρή πτώση για τον Μαρκ Μάρκεθ στο warmup (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Γερμανία: Σοβαρή πτώση για τον Μαρκ Μάρκεθ στο warmup (vid)
Ο Ισπανός υπέστη ένα ελαφρύ κάταγμα στο χέρι του μετά την πέμπτη πτώση του κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο Σάχσενρινγκ.

Ο Μαρκ Μάρκεθ διανύει ένα διόλου ευχάριστο Σαββατοκύριακο στο Σάχσενρινγκ, μια πίστα όπου δεν είχε ηττηθεί ποτέ στην κατηγορία MotoGP. Κατά τη διάρκεια του FP2, ο αναβάτης της Repsol Honda έπεσε ενώ πίεζε για έναν γρήγορο γύρο για να εξασφαλίσει μια θέση στο Q2 και συγκρούστηκε με τον Ζοάν Ζαρκό της Pramac καθώς έβγαινε από το pitlane, σε ένα ιδιαίτερα τρομακτικό ατύχημα.

Το Σάββατο, ο Μάρκεθ είχε τρεις πτώσεις στις δύο προκριματικές περιόδους, με αποτέλεσμα να πάρει την έβδομη θέση του grid. Ενώ διατηρούσε για λίγο την πέμπτη θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα σπριντ των 15 γύρων αργότερα εκείνη την ημέρα, ο Ισπανός έλαβε πολλαπλές προειδοποιήσεις από τη Honda του και αποφάσισε να υποχωρήσει, τελικά πέφτοντας στην 11η θέση. Αργότερα εξέφρασε ότι τα ρίσκα που έπαιρνε δεν δικαιολογούσαν τα αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα ατυχήματα που είχε βιώσει.

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης προθέρμανσης του πρωινού της Κυριακής (warmup), ο Μάρκεθ είχε την 5η και πιο σοβαρή πτώση του το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία, όταν πετάχτηκε από τη Honda του με ένα θεαματικό highside στη στροφή 6. Ο Ισπανός απομακρύνθηκε κουτσαίνοντας από το σημείο και στάθηκε δίπλα στην πίστα για σημαντικό χρονικό διάστημα, απογοητευμένος, πριν επιστρέψει στο γκαράζ του και στη συνέχεια μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο για εξέταση.

Το MotoGP επιβεβαίωσε μέσω των καναλιών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Μάρκεθ έχει υποστεί «ένα πολύ μικρό κάταγμα στο πρώτο δάχτυλο του αριστερού του χεριού» αλλά πήρε από τους γιατρούς το «πράσινο φως» για να να αγωνιστεί. Παραμένει ασαφές σε αυτή τη φάση εάν θα συμμετάσχει στο Γερμανικό GP των 30 γύρων το απόγευμα, καθώς οι πιθανότητές του να εξασφαλίσει τη 12η νίκη στο Σάχσενρινγκ φαίνονται εξαιρετικά απίθανες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!