F1 - «Εμπόδια» στις διαπραγματεύσεις Χάμιλτον-Mercedes, τι ζητάει ο Βρετανός

F1 - «Εμπόδια» στις διαπραγματεύσεις Χάμιλτον-Mercedes, τι ζητάει ο Βρετανός
Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και της Mercedes-AMG έχουν «κολλήσει» σε ένα σημαντικό παράγοντα.

To συμβόλαιο του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes-AMG ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Παρά το γεγονός πως οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν μαζί για πολλά χρόνια ακόμα, δεν έχουμε ακόμη ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας τους.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν έχουν «πέσει» οι υπογραφές είναι άγνωστοι, ωστόσο τόσο ο Λιούις Χάμιλτον, όσο και ο CEO της ομάδας, Τότο Βολφ, επιμένουν πως είναι θέμα χρόνου να δώσουν τα χέρια. Τι μπορεί να συμβαίνει όμως στο παρασκήνιο;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, o Χάμιλτον επιθυμεί μεγαλύτερες απολαβές στο νέο του συμβόλαιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ετήσιος μισθός του είναι 32,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, παίρνει 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ο Βρετανός επιθυμεί μπόνους κατάκτησης τίτλου της τάξης των 17,5 εκατ. ευρώ, όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που έχουν «κολλήσει» οι διαπραγματεύσεις. Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Χάμιλτον επιθυμεί να γίνει πρέσβης της Mercedes όταν σταματήσει την καριέρα του στη Formula 1, ζητώντας συμβόλαιο για δεκαετή συνεργασία.

Επίσης, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και η χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η ανανέωση για ένα έτος με οψιόν επέκτασης της συνεργασίας για ένα ακόμη χρόνο. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, για να υπάρξει συμφωνία πρέπει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να μειώσει τις απαιτήσεις του.

Λίγες ημέρες πριν το Grand Prix Καναδά, ο Βολφ είχε δηλώσει πως θα πραγματοποιούσε συνάντηση με τον Χάμιλτον ώστε να μιλήσουν για το νέο του συμβόλαιο. Με δεδομένο πως δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση, οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!