F1 - Η Hitech έκανε αίτηση συμμετοχής για το 2026

F1 - Η Hitech έκανε αίτηση συμμετοχής για το 2026
Η βρετανική ομάδα, που έχει έντονη παρουσία στις junior κατηγορίες μονοθεσίων, θέλει να ενταχθεί στο μαγικό κόσμο της F1.

Ένας νέος «παίκτης» μπήκε στο παιχνίδι του «χρυσού εισιτηρίου» για την είσοδο στη Formula 1 το 2026. Η Hitech, μέσω της Hitech Global Holdings Limited, ανακοίνωσε πως συμπλήρωσε τη φόρμα της FIA για την είσοδο νέων ομάδων στο σπορ.

Σε ανακοίνωσή της η Hitech ανέφερε: «Πρόκειται για μία κίνηση που θα ολοκληρώσει το στόχο να ανέβουμε κατηγορία σε πρωτάθλημα μονοθεσίων και θα αποδείξει ότι η Hitech έχει όλους τους κατάλληλους ανθρώπους, την εμπειρία και τους πόρους για να αγωνιστεί δίπλα στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

Για να επιτευχθεί αυτό, η Hitech προχώρησε στην πώληση του 25% της εταιρείας στον επιχειρηματία από το Καζακστάν Βλάντιμιρ Κιμ. Ο Κιμ δραστηριοποιείται στους τομείς της εξόρυξης χαλκού, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της αεροπορικής βιομηχανίας μέσω της KAZ Minerals Group. Πρόκειται για μία από τις δέκα κορυφαίες εταιρείες παραγωγής χαλκού παγκοσμίως. Στο παρελθόν οι εταιρείες του έχουν χορηγήσει αθλητές από το Καζακστάν, ωστόσο η ενασχόλησή του με τη Hitech είναι η πρώτη του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο CEO της Hitech, Όλιβερ Όουκς, μίλησε για την επένδυση του Κιμ στην εταιρεία του: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Βλάντιμιρ Κιμ στη Hitech. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας βρήκαμε πολλά κοινά σημεία και ξέρω πως η συνεισφορά του θα είναι ανεκτίμητης αξίας καθώς δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε νέες επιτυχίες για τη Hitech».

Οι αιτήσεις νέων ομάδων είναι μια διαδικασία που αξιολογεί το τελευταίο διάστημα η FIA. Πέραν της Hitech, τη φόρμα συμμετοχής έχουν συμπληρώσει η Andretti Global και η νέα ομάδα Formula Equal του Κρεγκ Πόλοκ. Με δεδομένο πως είναι στενά τα χρονικά περιθώρια, οποιαδήποτε είσοδος νέας ομάδας στη Formula 1 δεν θα γίνει πριν από το 2026.

Φωτογραφίες: Hitech

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!