F1 - To μέλλον του Ρικάρντο θα κριθεί σύντομα

F1 - To μέλλον του Ρικάρντο θα κριθεί σύντομα
H αυστριακή ομάδα θα κρίνει σύντομα αν ο Αυστραλός έχει όσα χρειάζονται ώστε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στη Formula 1.

O Ντάνιελ Ρικάρντο είναι ένας από τους σημαντικούς απόντες του φετινού grid της Formula 1. Ο Αυστραλός είναι ένας εκ των αγαπημένων των φίλων του σπορ, καθώς κάθε φορά που εμφανίζεται σε Grand Prix οι θεατές στις κερκίδες τον ζητωκραυγάζουν.

Ο 33χρονος δεν κρύβει την επιθυμία του να επιστρέψει σε αγωνιστικό κάθισμα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Έπειτα από δύο απογοητευτικές σεζόν στη McLaren, έχασε τη θέση του και φέτος διατελεί ρόλο αναπληρωματικού στη Red Bull Racing. Ωστόσο το όνειρο δεν έχει εξαφανιστεί και θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει στη δράση.

Μετά το Grand Prix Μ. Βρετανίας, θα πραγματοποιηθεί ένα τριήμερο τεστ στην πίστα του Σίλβερστον για λογαριασμό της Pirelli. Εκεί θα πάρει μέρος ο Ρικάρντο και σύμφωνα με τον σύμβουλο της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, η απόδοσή του θα κρίνει πιθανότατα το μέλλον του.

«Θα βάλουμε τον Ρικάρντο στο μονοθέσιό μας για τρεις ημέρες μετά τον αγώνα στο Σίλβερστον. Έπειτα από τις δοκιμές, θα αξιολογήσουμε το πού ακριβώς βρίσκεται από πλευράς απόδοσης», είπε ο Αυστριακός στο ORF.

 

To τελευταίο διάστημα, υπάρχει έντονη φημολογία πως η θέση του Σέρχιο Πέρεζ στην RBR είναι υπό αμφισβήτηση. Ο Μάρκο δεν αρνήθηκε πως ο Μεξικανός είναι στην ομάδα περισσότερο απ’ όσο υπολόγιζαν αρχικά: «Ο αρχικός στόχος ήταν δύο ή τρία χρόνια να μείνει ο Πέρεζ στην ομάδα, ίσως περισσότερα απ’ ό,τι είχαμε αρχικά υπολογίσει. Πρέπει να έχουμε ανοικτές τις επιλογές μας για τη διαδοχή στην ομάδα».

Το δεύτερο σενάριο που μπορεί να επαναφέρει στο grid τον Ρικάρντο είναι μία θέση στη Scuderia AlphaTauri. H απόδοση του Νικ Ντε Βρις δεν είναι η αναμενόμενη και σε περίπτωση που αποφασίσουν στην αυστριακή ομάδα να τον αντικαταστήσουν, ο Αυστραλός φαντάζει ως το φαβορί για να πάρει τη θέση του.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!