WEC - Αναβίωσε το πρόγραμμα της Aston Martin Valkyrie Hypercar

WEC - Αναβίωσε το πρόγραμμα της Aston Martin Valkyrie Hypercar
Η θηριώδης Valkyrie αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστεί στους κορυφαίους αγώνες των αγώνων αντοχής και φυσικά τις 24 Ώρες Λε Μαν.

Όταν δημιουργήθηκαν οι κανονισμοί των Le Mans Hypercars που αντιπροσωπεύουν σήμερα την κορυφαία κατηγορία του WEC, υπήρχαν τρεις κατασκευαστές που είχαν δηλώσει πως θα αγωνιστούν από την πρώτη στιγμή. Αυτοί ήταν οι: Toyota, Aston Martin και Glickenhaus Racing.

Ωστόσο η εξαγορά ενός σημαντικού πακέτου μετοχών της βρετανικής φίρμας από τον Λόρενς Στρολ και η είσοδος των πράσινων στη Formula 1 το 2021 «σκότωσε» το πρόγραμμα Hypercar. H βρετανική φίρμα εξέλισσε το διαμάντι της, Valkyrie, αλλά αυτή είχε μπει στα... pits.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του dailysporstcar.com, η Aston Martin αναμένεται να εισέλθει τελικά στην κατηγορία από το 2025. Η μετενσάρκωση του προγράμματος θα γίνει μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας από μία πολύ καταξιωμένη ομάδα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να τροποποιηθεί καταλλήλως ο V12 κινητήρας που δίνει ζωή στη Valkyrie.

Aston Martin Valkyrie

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συμμετοχή στο WEC με δύο Le Mans Hypercars. Παράλληλα, συμμετοχή στο πρωτάθλημα αντοχής της IMSA παραμένει ανοικτή.

Έπειτα από την κατάρρευση του προγράμματος LMH πίσω στο 2020, ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού, πήγε στην εξέλιξη της εντυπωσιακής Valkyrie AMR Pro. Πρόκειται για την πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση του μοντέλου, η οποία προορίζεται για χρήση αποκλειστικά στην πίστα.

Aston Martin Valkyrie

Η εργοστασιακή εμπλοκή της Aston Martin στο αναγεννημένο πρόγραμμα για το WEC είναι προς το παρόν άγνωστη. Ωστόσο, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της μάρκας, η συμμετοχή του μοντέλου στο WEC και τις 24 Ώρες Λε Μαν είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!