McLaren Solus GT: Από τα video games στο Γκούντγουντ

McLaren Solus GT: Από τα video games στο Γκούντγουντ
To hypercar για τις πίστες θα κατασκευαστεί σε 25 αντίτυπα, που έχουν ήδη πουληθεί.

Έντονη παρουσία στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ (13-16 Ιουλίου) θα έχει η McLaren. Η βρετανική μάρκα γιορτάζει τα 60ά γενέθλία της και για αυτό το λόγο έχει ετοιμάσει αρκετά πράγματα για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Κεντρική θέση στο περίπτερο της McLaren θα έχει η Solus GT, ένα hypercar που σχεδιάστηκε για τον ψηφιακό κόσμο των video games και συγκεκριμένα του Grand Turismo Sport. Η McLaren αποφάσισε να το περάσει σε περιορισμένη παραγωγή 25 αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ήδη κάνει sold out. Αποκλειστικά για την πίστα, η Solus GT εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 840 ίππους και 650 Nm ροπής. Καθώς το βάρος της συγκεκριμένης McLaren δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά, τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

McLaren 750S

Πρεμιέρα για το κοινό θα κάνει και η νέα 750S, το ελαφρύτερο μοντέλο μαζικής παραγωγής της McLaren (στα 1.277 κιλά). Ο V8 κινητήρας των 4 λίτρων αποδίδει για την περίσταση 750 ίππους. Το πισωκίνητο supercar χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα και 7,2 δλ. για το 0-200 (7,3 δλ. για την ανοικτή Spider).

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας το κοινό θα μπορεί να δει επίσης την υβριδική Artura αλλά και τη γκάμα της οικογένειας Ultimate. Το «Triple Crown» της McLaren (νίκες στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης, το Grand Prix του Μονακό και τις 24 ώρες Λε Μαν) θα τιμηθεί με τα αγωνιστικά που θριάμβευσαν, αλλά και από το φετινό μονοθέσιο της Formula 1.

Photo Credits: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!