F1 - Όσα εντυπωσιακά έκανε ο Ρικάρντο στις δοκιμές της Pirelli

F1 - Όσα εντυπωσιακά έκανε ο Ρικάρντο στις δοκιμές της Pirelli
O Αυστραλός φαίνεται πως έχει βρει την ταχύτητα που είχε χάσει και σημείωσε πολύ ανταγωνιστικά περάσματα στις δοκιμές του Σίλβερστον.

Η Pirelli το διήμερο 11-12 Ιουλίου πραγματοποίησε δύο ημέρες δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστον, με πειραματικά ελαστικά για το 2024. Εκεί βρισκόταν ο Ντάνιελ Ρικάρντο, ο οποίος οδήγησε την Τρίτη τη Red Bull RB19 με την οποία ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την έκτη του σερί νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον έγκυρο δημοσιογράφο Λόρενς Μπαρέτο, ο Αυστραλός εντυπωσίασε με τα περάσματά του στην πίστα του Σίλβερστον. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν στο 1:27,415. Αυτή η επίδοση είναι κατά 0,7 δευτερόλεπτα πιο αργή από το χρόνο της pole position που κατέκτησε ο Φερστάπεν το περασμένο Σάββατο.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως οι συνθήκες πίστας ήταν πολύ διαφορετικές από το Q3 του GP Μ. Βρετανίας. Επιπλέον, οι γόμες ελαστικών διαφέρουν και είναι άγνωστες οι ρυθμίσεις χαρτογράφησης που είχε επιλέξει η Red Bull Racing για τον Αυστραλό. Σίγουρα η εύρεση της απόλυτης ταχύτητας δεν ήταν προτεραιότητα, καθώς η σταθερότητα και η διαχείριση των ελαστικών παίζει καθοριστικό ρόλο.

 

Βέβαια, πώς είναι δυνατόν να μην σημείωνε ανταγωνιστικά περάσματα, όταν απρόσμενα τον επισκέφθηκε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και teammate του, Σεμπάστιαν Φέτελ, στο γκαράζ των «ταύρων».

Αμέσως μετά το τέλος της πρώτης ημέρας δοκιμών της Pirelli στο Σίλβερστον, ο Ρικάρντο ανακοινώθηκε πως θα είναι ο αντικαταστάτης του Νικ Ντε Βρις στη Scuderia AlphaTauri για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο 34χρονος θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της AT04 από το επόμενο κιόλας Grand Prix και το τεστ με μονοθέσιο του 2023 θα τον βοηθήσει ώστε εγκλιματιστεί ταχύτερα.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!