Formula Eurocup-3: Το πρόγραμμα των μαχών του Μαρκογιάννη στην Ολλανδία

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula Eurocup-3: Το πρόγραμμα των μαχών του Μαρκογιάννη στην Ολλανδία
O ταλαντούχος οδηγός θα εκπροσωπήσει και φέτος την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πίστες, αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη, που αυτό το Σαββατοκύριακο κάνει ντεμπούτο στο θεσμό Formula Eurocup-3.

Πρόκειται ένα πρωτάθλημα που απευθύνεται σε «αποφοίτους» της Formula 4 και αποτελεί προθάλαμο για τη Formula 3. Έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα καθώς περιλαμβάνει αγώνες σε 5 διαφορετικές χώρες, σε πίστες γνωστές από τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Όσο για το grid, εκεί συναντάμε ταλέντα από κάθε άκρη του πλανήτη.

Τα αγωνιστικά μονοθέσια παρέχονται και σε αυτό το θεσμό από την Tatuus, ωστόσο έχουν πολύ ισχυρότερους, 4κύλινδρους κινητήρες (Alfa Romeo by Autotecnica Motori). Αυτοί αποδίδουν 270 άλογα, με επιπλέον boost 25 αλόγων με λειτουργία push-to-pass.

Ο 18χρονος που τρέχει με τα χρώματα της Palou Motorsport πήγε στην Ολλανδία έχοντας μόνο μία ημέρα δοκιμών στο ενεργητικό του και την Παρασκευή, στο Collective Test, προσπάθησε να εξοικειωθεί τόσο με το άγνωστο για εκείνον πεδίο μάχης, όσο και με το νέο μονοθέσιο. Το ίδιο και στα σημερινά ελεύθερα δοκιμαστικά.

Σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις κατατακτήριες για τον πρώτο αγώνα στο Ζάντβοορτ, που διεξάγεται το πρωί της Κυριακής. Θα ακολουθήσουν οι κατατακτήριες από τις οποίες θα προκύψει το δεύτερο grid και ο αγώνας με τον οποίο θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης στο Ζάντβοορτ

Το πρόγραμμα των επίσημων διαδικασιών του αγώνα του Zandvoort για το Eurocup-3:

Σάββατο 15/7
16.05 Κατατακτήριες 1

Κυριακή 16/7
10.00 Race 1 (30 λεπτά + 1 γύρος)
13.55 Κατατακτήριες 2
17.10 Αγώνας 2 (30 λεπτά + 1 γύρος)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!