Η Peugeot γιόρτασε τα 40 χρόνια του 205 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η Peugeot γιόρτασε τα 40 χρόνια του 205 (vid)
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία γιόρτασε αυτή την επέτειο στο μουσείο της στη Σοσό.

Τέσσερις δεκαετίες συμπληρώθηκαν από την πρώτη ημέρα που βγήκε από την παραγωγή το πρώτο Peugeot 205. Από το εμβληματικό μοντέλο πρώτης γενιάς, του 1983, μέχρι σήμερα, η γαλλική μάρκα έχει πουλήσει 25 εκατομμύρια αυτοκίνητα πόλης αυτής της κατηγορίας.

Πριν από μερικές ημέρες, οι λάτρεις της Peugeot είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο Μουσείο «L’Αventure Peugeot» στην πόλη Σοσό, να γιορτάσουν την 40ή επέτειο του «ιερού αριθμού» και να ανακαλύψουν το νέο E-208 που ενσαρκώνει το ηλεκτρικό παρόν κα μέλλον της Peugeot.

Όταν πριν από 40 χρόνια, ο Ζαν Μποϊγιό παρουσίασε το 205, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα εγκαινίαζε μια μακρά σειρά επιτυχημένων αυτοκινήτων πόλης, που θα έφτανε να παράγει πάνω από 25 εκατομμύρια μονάδες. Εξίσου, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι 40 χρόνια αργότερα, ο άμεσος κληρονόμος του, το E-208, θα αποτελούσε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη.

Όσο για το Ε-208, σύμφωνα με την Peugeot είναι ένα μοντέλο που ενισχύει την απόλαυση της διαισθητικής οδήγησης μέσα από το ψηφιακό και τεχνολογικό i-Cockpit. Επιπλέον, προσφέρει 100% ηλεκτρική υπεροχή με αυτονομία 400 χιλιομέτρων (συνδυασμένος κύκλος WLTP), χάρη στον ισχυρό κινητήρα 115kW/156bhp σε συνδυασμό με μια μπαταρία 51kWh.

Τέλος, στην εκδήλωση αυτή η Peugeot ανακοίνωσε τη στρατηγική της για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη μέχρι το 2030: το 100% των αυτοκινήτων με το σήμερα της που θα πωλούνται στην ήπειρο θα είναι 100% ηλεκτρικά. Το έτος 2023 σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο σε αυτό το σχέδιο, με κάθε μοντέλο της γκάμας να διατίθεται πλέον σε ηλεκτροκίνητη έκδοση (100% ηλεκτρικό, plug-in υβριδικό ή υβριδικό 48V).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!