Παρουσιάστηκε η νέα Triumph Tiger 900 Aragon Edition (vid)

Κώστας Παστρίμας
Παρουσιάστηκε η νέα Triumph Tiger 900 Aragon Edition (vid)
Η Triumph τιμάει τη συμμετοχή της στον διάσημο αγώνα Baja Aragon με δύο εκδόσεις της Tiger 900.

Η Triumph έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μια στροφή προς τις χωμάτινες μοτοσικλέτες και δεν έχει κρύψει ότι είναι πολύ κοντά τη δημιουργία μιας νέας γκάμας motocross μοτοσικλετών. Για να αποκτήσει τεχνογνωσία πάνω στις χωμάτινες μοτοσικλέτες έφερε κοντά της έναν τεράστιο πρωταθλητή αγώνων enduro, τον Ιβάν Θερβάντες.

Το 2022 ο Ισπανός βετεράνος ζήτησε από τους ανθρώπους της Triumph να του ετοιμάσουν μια Tiger 900 Rally Pro με σκοπό να πάρει μέρος στο διάσημο αγώνα Baja Espana Aragon. Ο Θερβάντες κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα και μάλιστα να κατακτήσει τη νίκη στην κατηγορία Trail.

Triumph

Για να τιμήσει αυτήν την επιτυχία, η Triumph αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Tiger 900 GT Aragon και Tiger 900 Rally Aragon. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στις ειδικές αυτές εκδόσεις είναι ο χρωματισμός. Στην GT Aragon έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός κόκκινου, λευκού και μαύρου, ενώ στην έκδοση Rally Aragon έχει ακολουθηθεί η δομή της αγωνιστικής μοτοσικλέτας με μαύρο, ανθρακί και λευκό με κίτρινα γραφικά.

Triumph

Στο τεχνικό κομμάτι οι βασικές αλλαγές έχουν να κάνουν με τις αναρτήσεις. Στην Rally Pro η Triumph έχει αναβαθμίσει το εμπρός πιρούνι της Showa με διαφορετική ρύθμιση και μεγαλύτερη διαδρομή στα 240 χιλ. Από την άλλη, στην έκδοση GT Aragon το πιρούνι έχει μικρότερη διαδρομή, αλλά το πίσω αμορτισέρ είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο.

Triumph

Και στις δύο εκδόσεις οι μοτοσικλέτες είναι εξοπλισμένες με κάγκελα προστασίας ρεζερβουάρ και κινητήρα. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τρικύλινδρος 888 κ.εκ. με απόδοση 95,2 ίππους και 87 Nm ροπής και συνεργάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο. Οι καινούριες εκδόσεις Triumph Tiger 900 Rally Aragon και Tiger 900 GT Aragon αναμένονται σύντομα στην Ελλάδα.

Βίντεο της έκδοσης Aragon

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!