F1 - Βέλγιο: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο

F1 - Βέλγιο: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο
Η Formula 1 πραγματοποιεί τον τελευταίο αγώνα, που περιλαμβάνει και Σπριντ, πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα στο Σπα του Βελγίου.

Δίχως διακοπή, ο μαγικός κόσμος της Formula 1 συνεχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, με το δωδέκατο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν να είναι το Grand Prix Βελγίου, το τριήμερο 28-30 Ιουλίου. Ομάδες και οδηγοί, έπειτα από τον αγώνα στο Χανγκαρόρινγκ, ταξιδεύουν και πάλι επί ευρωπαϊκού εδάφους σε μία αγαπημένη τους πίστα. Πρόκειται για τον τελευταία αγώνα πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα και το τρίτο από τα έξι τριήμερα της σεζόν που περιλαμβάνει Αγώνα Σπριντ.

Ο πρώτος αγώνας της Formula 1στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκε πίσω στο 1950, στην παλιά τεράστια χάραξη των 14,9 χλμ. Το 1979 το Σπα άλλαξε μορφή, ενώ τη σημερινή της χάραξη την ξέρουμε από το 2007. Έχει μήκος 7.004 μέτρα και αποτελείται από 19 στροφές. Την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 44 γύρους στο Grand Prix. Τις περισσότερες νίκες τις έχει ο Μίκαελ Σουμάχερ με 6. Νικητής το 2022 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ το ρεκόρ πίστας το έχει ο Βάλτερι Μπότας με χρόνο 1:46,286 από το 2018.

Έπειτα από την επιβλητική του εμφάνιση στην Ουγγαρία, ο Φερστάπεν διεύρυνε το σερί νικών του σε επτά και αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών έναντι του Σέρχιο Πέρεζ. Το ερώτημα είναι πλέον αν υπάρχει κάποιος να σταματήσει τον Ολλανδό, ο οποίος πέρυσι κέρδισε τον αγώνα με άνεση εκκινώντας από τη 14η θέση. Μία ακόμη μάχη «ανάβει» στο πρωτάθλημα οδηγών, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον πλησίασε στους 6 βαθμούς τον Φερνάντο Αλόνσο στη μάχη για την 3η θέση.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, η Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Σπα. Με δεδομένο πως πρόκειται για αρκετά μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής φίρμας, θα έχει ενδιαφέρον το αν θα δούμε ποικιλομορφία στις στρατηγικές, εφόσον ο αγώνας διεξαχθεί υπό στεγνές συνθήκες.

GP Βελγίου

To GP Βελγίου και ο Αγώνας Σπριντ θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του δέκατου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα GP Βελγίου σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 28 Ιουλίου

14:30-15:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Σάββατο 29 Ιουλίου

13:0-13:44 – Sprint Shootout (LIVE)

17:30-18:30 – Αγώνας Σπριντ (LIVE)

Κυριακή 30 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!