F1 - Η μεγάλη, σχεδόν ανούσια αντεπίθεση του Πέρεζ (vid)

F1 - Η μεγάλη, σχεδόν ανούσια αντεπίθεση του Πέρεζ (vid)
Ο οδηγός της Red Bull Racing είναι υπό πίεση παρότι στους τελευταίους πέντε αγώνες έχει κερδίσει εντυπωσιακό αριθμό θέσεων.

Είναι φορές που οι αριθμοί λένε τη μισή αλήθεια και έχουμε να κάνουμε με μία από αυτές. Διότι ο Σέρχιο Πέρεζ είναι στην κορυφή μίας ενδιαφέρουσας λίστας, όμως βρέθηκε εκεί λόγω μίας άλλης, δικής του υστέρησης.

Ο Σέρχιο Πέρεζ στο GP Ισπανίας

Συγκεκριμένα, ο οδηγός της Red Bull Racing, κέρδισε συνολικά 40 θέσεις εντός πίστας, στα πέντε τελευταία Grand Prix. Ένας αριθμός εντυπωσιακός, που μάλιστα τον τοποθέτησε και στην κορυφή της σχετικής λίστας αφού τον ανέβασε στις 67 μέσα στο 2023.

Όμως αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν εκκινούσε από τις θέσεις στις οποίες αναμενόταν να εκκινεί. Όπως για παράδειγμα ο teammate του, Μαξ Φερστάπεν, που είναι στην ουρά της λίστας με 30 κερδισμένες θέσεις.

 

Όμως ο Πέρεζ πήρε 7 θέσεις στην Ισπανία (εκκίνησε ενδέκατος), 6 στον Καναδά (ήταν δωδέκατος στο grid, 12 στην Αυστρία (είχε εκκινήσει 15ος), 9 στη Μεγάλη Βρετανία (ήταν πάλι 15ος στο grid) κι άλλες 6 στην Ουγγαρία, όπου παρότι εκκίνησε ένατος, σκαρφάλωσε στο βάθρο.

Εντυπωσιακές αντεπιθέσεις, που όμως συνδέονται με την ξεκάθαρη αδυναμία του οδηγού από τη Γουαδαλαχάρα τα Σάββατα. Του έδωσαν βαθμούς όμως δεν έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν το αρνητικό για εκείνον κλίμα.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!