F1 - Δεν θα μαντέψεις ποιος οδηγός έχει κάνει τις περισσότερες προσπεράσεις

F1 - Δεν θα μαντέψεις ποιος οδηγός έχει κάνει τις περισσότερες προσπεράσεις
Μετά από έντεκα Grand Prix στο 2023, η σχετική λίστα έχει και στα δύο άκρα της οδηγούς από την ίδια ομάδα!

Ένα όνομα έκπληξη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προσπεράσεων από κάθε οδηγό στα φετινά Grand Prix της Formula 1. Η σεζόν βρίσκεται ακριβώς στο μέσον της, έχουν λάβει χώρα έντεκα Grand Prix κι από μένουν άλλα τόσα και στην Ουγγαρία, είχαμε αλλαγή στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Στην πρώτη, βρίσκεται πλέον ο Σέρχιο Πέρεζ, χάρη στην ιδιαιτερότητα που είχαν για εκείνον οι έξι προηγούμενοι αγώνες. Στους πέντε είχε αποκλειστεί από το Q3 ενώ στη Βουδαπέστη εκκίνησε μόλις ένατος.

Ο Σέρχιο Πέρεζ έχει κάνει ρελάνς

Έχοντας λοιπόν πολύ έδαφος να καλύψει κι ένα μονοθέσιο που στα χέρια του έτερου οδηγού της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, δείχνει να «πετάει», ο Μεξικανός κάνει ελαχιστοποίηση των ζημιών. Στα τελευταία 5 GP κέρδισε συνολικά 40 θέσεις, με αποτέλεσμα να φτάσει τις 67!

Ακολουθούν ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas με 66, ο Ζου Γκουάνγιου της Alfa Romeo με 60, ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren με 59 και ο Γιούκι Τσουνόντα της Scuderia AlphaTauri με 57.

Στιγμιότυπο από τον Αγώνα Σπριντ στο Βέλγιο

 

Στο άλλο άκρο συναντάμε μεν τον νέο teammate του Ιάπωνα, Ντάνιελ Ρικάρντο, όμως ουσιαστικά ο Αυστραλός είναι εκτός συναγωνισμού αφού φέτος έχει τρέξει μόνο σε έναν αγώνα. Από αυτούς που έχουν κάνει έντεκα, τις λιγότερες, 30, έχουν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin και ο Φερστάπεν της Red Bull Racing. Έτσι, η αυστριακή ομάδα έχει ουσιαστικά εκπροσώπηση και στα δύο άκρα της κατάταξης.

Μένει να δούμε κατά πόσο αυτή η κατάταξη θα αλλάξει σήμερα με το Grand Prix στο Βέλγιο. Θα ξεκινήσει στις 16.00 και θα μεταδοθεί LIVE από ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+. Το LIVE του Gazzetta, με περιγραφή όσων συμβαίνουν στο Σπα, εικόνες, βίντεο και παρασκήνιο από τη δωδέκατη μάχη της σεζόν, θα ξεκινήσει στις 15.40.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!