F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Ο Λεκλέρ προσπέρασε τον Σάινθ

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Ο Λεκλέρ προσπέρασε τον Σάινθ
Δείτε την πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών της Scuderia Ferrari στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

Ενώ μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση στο πλαίσιο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, το εν εξελίξει καλοκαιρινό διάλειμμα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να κάνουμε «ταμείο» όσων είδαμε στο πρώτο… ημίχρονο της σεζόν.

O Σαρλ Λεκλέρ στο Μπακού

Κι επειδή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο πρώτος και κυριότερος αντίπαλος είναι o teammate, έχει ενδιαφέρον η αντιπαραβολή των πεπραγμένων των ομόσταβλων σε αυτούς τους δώδεκα αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέσα στο 2023.

Συνεχίζουμε τη σύγκριση ομάδα προς ομάδα και μετά τις Red Bull Racing, Mercedes-AMG Petronas και Aston Martin F1, ήρθε η σειρά της Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα δεν έχει καταφέρει φέτος να γευτεί τη χαρά της νίκης και γενικά, αποδίδει πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών.

Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν κάκιστο για τον Σαρλ Λεκλέρ, όμως στην πορεία ο Μονεγάσκος ανάκαμψε και «προσπέρασε» σε βαθμολογία και επιδόσεις τον Κάρλος Σάινθ.

Στους αγώνες, το μεταξύ τους σκορ είναι στο 7-5, ενώ στις κατατακτήριες δοκιμές που παραδοσιακά είναι το γερό χαρτί του Λεκλέρ, στο 8-4. Οι τρεις παρουσίες του στο βάθρο, του επέτρεψαν να βρεθεί μπροστά από τον Ισπανό και σε βαθμολογική συγκομιδή – έχει 99 πόντους έναντι 92 του Μαδριλένου.

Ο Σαρλ Λεκλέρ στη Σαουδική Αραβία

Το καλύτερο πλασάρισμα του 25χρονου σε αγώνα είναι η δεύτερη θέση, ενώ του 28χρονου η τέταρτη. Αντίστοιχα σε κατατακτήριες δοκιμές, ο Λεκλέρ έχει πάρει pole ενώ ο Σάινθ έχει ως καλύτερη θέση σε σχάρα εκκίνησης τη δεύτερη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις εγκαταλείψεις, ο Σαρλ έχει δύο ενώ ο Κάρλος μία. Αναλυτικά:

H σύγκριση των οδηγών της Ferrari

Απομένουν άλλοι δέκα αγώνες για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, με πρώτο το Grand Prix Ολλανδίας που θα διεξαχθεί στην πίστα του Ζάντβοορτ στις 25-27 Αυγούστου.

Η Ferrari είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών ενώ σε ατομικό επίπεδο, ο Λεκλέρ είναι στην πέμπτη ενώ ο Σάινθ στην έβδομη.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!