MotoGP: O Μπίντερ μένει στην ΚΤΜ μέχρι το 2026

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: O Μπίντερ μένει στην ΚΤΜ μέχρι το 2026
Στον εντός έδρας αγώνα της ΚΤΜ ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τον Νοτιοαφρικανό για άλλα δύο χρόνια.

Ο Μπραντ Μπίντερ αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ΚΤΜ από το 2015, που ξεκίνησε να τρέχει με την ομάδα του Aki Ajo στην Moto3. Αφού κέρδισε το πρωτάθλημα στη μικρή κατηγορία το 2016 και προβιβάστηκε, πάλι με την ΚΤΜ, στη Moto2 το 2017, ανέβηκε στο MotoGP το 2020 και από τότε η σχέση αυτή παγιώθηκε.

» Τι έγινε στις κατατακτήριες του GP Αυστρίας

Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης έφερε την πρώτη νίκη της ΚΤΜ στη μεγάλη κατηγορία μόλις στην πρώτη χρονιά του με την ομάδα και πρόσθεσε άλλη μία εντυπωσιακή νίκη το 2021. Φέτος, έχει ήδη σημειώσει μία νίκη σε αγώνα Σπριντ, στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς στην Αργεντινή.

Μπίντερ

Το συμβόλαιο του Μπίντερ με την ΚΤΜ θα έληγε στο τέλος του 2024 αλλά στο περιθώριο του GP Αυστρίας ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να το ανανεώσουν για άλλα δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπίντερ θα τρέχει με τα πορτοκαλί το 2025 και το 2026. Η ανανέωση αυτή έρχεται ως μια φυσιολογική εξέλιξη αφού οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι άριστες. Ο Νοτιοαφρικανός είναι ιδιαίτερα αγαπητός μέσα στην ομάδα και ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το περιβάλλον μέσα σε αυτήν.

Αυτό το κλίμα περιέγραψε ο Μπίντερ στις δηλώσεις του: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην KTM και τη διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη σε εμένα και που με άφησαν να συμμετάσχω σε αυτό το απίστευτο πρόγραμμα για μερικά ακόμη χρόνια. Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στην πίστα και δεν έχω λόγια για την ομάδα και το πλήρωμά μου. Είναι σαν να έχει περάσει πολύς καιρός από το 2015 και τους πρώτους αγώνες με την ΚΤΜ! Αλλά ο χρόνος περνάει γρήγορα και έχουμε δημιουργήσει ιδιαίτερες αναμνήσεις. Ξέρω ότι έρχονται πολλά ακόμα και ανυπομονώ να χτίσω αυτές τις ιστορίες. Ευχαριστώ και πάλι».

Μπίντερ

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ΚΤΜ, Πιτ Μπάιρερ, εξήγησε ότι για την ομάδα ήταν προτεραιότητα η ανανέωση με τον Μπίντερ: «Μας αρέσουν τα πάντα σε αυτόν τον τύπο: είναι αφοσιωμένος στους αγώνες και τα δίνει όλα στην πίστα. Ο Μπραντ είναι ένα πολύτιμο μέρος της οικογένειας και ο χαρακτήρας του και ο τρόπος που συμπεριφέρεται γύρω από το γκαράζ, με το κόσμο και με την εταιρεία τον κάνουν τον ιδανικό πρεσβευτή για εμάς. Έχουμε ήδη πετύχει και βιώσει τόσα πολλά μαζί και μας κάνει πολύ περήφανους που θέλει να συνεχίσει να τρέχει με την RC16 μας και να παραμείνει στα πορτοκαλί. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που θα βάλουμε έχουμε το Νο #33 για μερικά ακόμη χρόνια».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!