F1 - Τον ασταμάτητο Αλόνσο δεν τον φτάνει κανείς

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Τον ασταμάτητο Αλόνσο δεν τον φτάνει κανείς
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται στην κορυφή μίας σημαντικής στατιστικής κατηγορίας.

Ο Φερνάντο Αλόνσο διανύει την εικοστή σεζόν της πλούσιας καριέρας του στη Formula 1 και για πολλούς, διανύει και μία δεύτερη αγωνιστική νιότη! Με αρωγό την ανταγωνιστική Aston Martin AMR23, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Ισπανός μετράει ήδη φέτος 6 παρουσίες στο βάθρο.

Όμως με τους δώδεκα αγώνες που έχει τρέξει έως τώρα στο πλαίσιο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, έχει φτάσει τις 369 εκκινήσεις σε Grand Prix – περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό!

Και όλα αυτά ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα φτάσει τις 379 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τις κάνει… 400+ αφού έχει συμβόλαιο με την Aston Martin F1 και για το 2024! Κι αυτό παρότι έχει ήδη κλείσει τα 42!

Ο Φερνάντο Αλόνσο στον Καναδά

Δεύτερος στη λίστα είναι ένας οδηγός που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Κίμι Ράικονεν, που σταμάτησε στους 351 αγώνες. Όμως ο τρίτος, είναι εν ενεργεία και ακολουθεί τον Αλόνσο. Ο λόγος φυσικά για τον άλλοτε teammate του, Λιούις Χάμιλτον, που έχει 322 Grand Prix στη σπουδαία καριέρα του.

Ο Βρετανός αναμένεται να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τη Mercedes-AMG Petronas. Ακόμα κι αν αυτό είναι μονοετές, ο 38χρονος θα «προσπεράσει» τον Ράικονεν και θα ανέβει στη δεύτερη θέση της εν λόγω κατάταξης.

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει στο Σίλβερστον

Με το Grand Prix Βελγίου, ο Χάμιλτον άφησε πίσω του τον Ρούμπενς Μπαρικέλο, που είχε κρεμάσει τα αγωνιστικά του γάντια μετά από 321 εκκινήσεις. Στις 307 πάτησε φρένο στην καριέρα του ο Τζένσον Μπάτον, στις 306 ο Μίκαελ Σουμάχερ και στις 299 ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η θέση του Γερμανού τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή θα μπορούσε να απειληθεί από τον Σέρχιο Πέρεζ που έχει έως τώρα 247 αγώνες στο ενεργητικό του. Βάσει του συμβολαίου του με τη Red Bull Racing θα μπορούσε να φτάσει τους 281, άρα θα χρειαστεί και μία ακόμα σεζόν, το 2025, για να μπει σφήνα ανάμεσα σε Σουμάχερ και Φέτελ.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!