Πλησιάζει η ώρα της αναγέννησης της Triumph Daytona

Κώστας Παστρίμας
Πλησιάζει η ώρα της αναγέννησης της Triumph Daytona
Η Triumph ξεκίνησε τις δοκιμές στο νέο της μεσαίο supersport μοντέλο το οποίο έχει ως βάση την Trident 660.

Από την πρώτη στιγμή που η Triumph παρουσίασε πριν από περίπου 3 χρόνια την εξαιρετική naked Trident 660, δεν υπήρξε ούτε ένας που να μη σκέφτηκε ότι ωραία θα ήταν και μια supersport έκδοση της μοτοσικλέτας. Οι Βρετανοί προτίμησαν να δημιουργήσουν το sport-adventure αδερφάκι της Trident, την Tiger Sport 660, ωστόσο δεν έπαψαν να γλυκοκοιτάζουν την περίπτωση μιας νέας Daytona.

Όπως όλα δείχνουν οι συνθήκες ωρίμασαν και πλέον η Triumph είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια νέα Triumph Daytona 660, αυτήν τη φορά με βάση τον τρικύλινδρο κινητήρα 660 κ.εκ. Η μοτοσικλέτα θα χρησιμοποιεί ως βάση την Trident με τον κινητήρα να αποδίδει 81 ίππους και το πλαίσιο να είναι κοινό.

Triumph

Οι αναρτήσεις θα είναι της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 41mm εμπρός και ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα θα είναι της Nissin με τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών. Η οθόνη πληροφοριών θα είναι δανεισμένη από την Tiger Sport 660, το ίδιο και το ψαλίδι, η ουρά και το σύστημα εξάτμισης.

Triumph

Εκείνο που από τις εικόνες φαίνεται ενδιαφέρον είναι η εργονομία η οποία δείχνει να είναι φιλική για τον αναβάτη. Η θέση οδήγησης είναι σχετικά όρθια με το τιμόνι να είναι τοποθετημένο πάνω από την τιμονόπλακα. Όσο για το βάρος της μοτοσικλέτας, αυτό αναμένεται να είναι κάπου ανάμεσα στο Trident και Tiger Sport, δηλαδή κοντά στα 195 κιλά. Περισσότερα για την Daytona 660 ίσως δούμε στην EICMA του 2023 στο Μιλάνο.

Δείτε την Daytona 660.

credit: RideApart

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!