Triumph Tiger 1200: Νέο σύστημα Active Preload Reduction

Κώστας Παστρίμας
Triumph Tiger 1200: Νέο σύστημα Active Preload Reduction
Η Triumph προσθέτει στη ναυαρχίδα της το ηλεκτρονικό σύστημα χαμηλώματος για ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση.

Η Triumph Tiger 1200 είναι μια πληθωρική μοτοσικλέτα περιπέτειας υψηλών επιδόσεων η οποία είναι ικανή να σε συντροφεύσει με άνεση στο γύρο του κόσμου. Η Σχεδιαστική φιλοσοφία της ωστόσο αναπόφευκτα δημιουργεί μεγάλες αποστάσεις από το έδαφος με τη σέλα να είναι σε ύψος από 850mm στην έκδοση GT και να φτάνει μέχρι και τα 895mm στην έκδοση Rally Explorer.

Οι Βρετανοί γνώριζαν ότι το μεγάλο ύψος της σέλας μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για μια κατηγορία αναβατών και δημιούργησαν ένα προαιρετικό αξεσουάρ μείωσης του ύψους κατά 20mm με μια νέα σέλα.

Triumph

Για να προσφέρει ακόμα καλύτερη προσβασιμότητα στη μοτοσικλέτα της η Triumph αποφάσισε να αναβαθμίσει το σύστημα ηλεκτρονικής ανάρτησης της Showa προσθέτοντας την επιλογή Active Preload Reduction. Το συγκεκριμένο σύστημα όταν ενεργοποιηθεί από τον αναβάτη, αναλαμβάνει αυτόματα να μειώσει το ύψος της μοτοσικλέτας όταν κινείται με χαμηλές ταχύτητες και όταν ακινητοποιείται.

Triumph

Με αυτόν τον τρόπο η μοτοσικλέτα χαμηλώνει περαιτέρω 20mm (ανάλογα με το βάρος του αναβάτη, του συνεπιβάτη και τις αποσκευές), δίνοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον αναβάτη στις επιτόπιες μανούβρες, όταν είναι σταματημένος ή όταν κινείται σε χαμηλές ταχύτητες.

Triumph

Ο Επικεφαλής Παραγωγής της Triumph, Στιβ Σαρζέντ, σχολίασε: «Η νέα επιλογή μπορεί να ενεργοποιηθεί εν κινήσει, μειώνει το ύψος σε χαμηλές ταχύτητες, κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση, προσφέροντας περισσότερη αυτοπεποίθηση στους αναβάτες στις χαμηλές ταχύτητες και βελτιώνει την επαφή με την άσφαλτο όταν σταματήσει η μοτοσικλέτα».

Triumph

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!