Η CAN-AM επιστρέφει στις off-road μοτοσικλέτες (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η CAN-AM επιστρέφει στις off-road μοτοσικλέτες (vid)
Η αμερικανική CAN-AM εισβάλει στην κατηγορία των Off-Road μοτοσικλετών με ένα εντελώς νέο μοντέλο.

Την CAN-AM οι περισσότεροι την γνωρίζουμε από τα εντυπωσιακά τρίκυκλα μοντέλα υψηλών επιδόσεων με έμφαση στις ασφάλτινες διαδρομές. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι η CAN-AM στο παρελθόν είχε ασχοληθεί έντονα με τις χωμάτινες μοτοσικλέτες και μάλιστα με σπουδαίες επιτυχίες στους αγώνες motocross και enduro σε Αμερική και Ευρώπη.

Αυτήν την κληρονομιά φαίνεται πως θέλει να αναβιώσει η CAN-AM η οποία παρουσίασε το πρώτο teaser βίντεο της νέας μοτοσικλέτας περιπέτειας που ετοιμάζει. Το νέο μοντέλο ονομάζεται Origin και πρόκειται για μια μοτοσικλέτα με έντονες εκτός δρόμου δυνατότητες.

can-am

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι την κίνηση δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος στο κέντρο για τον οποίο δεν έχουμε πληροφορίες απόδοσης. Από τις εικόνες μπορούμε για δούμε ξεκάθαρα ότι οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, οι αναρτήσεις έχουν μεγάλες διαδρομές και το ψαλίδι είναι μονόμπρατσο.

 

can-am

Παράλληλα με την Origin, η CAN-AM ετοιμάζει και μια έκδοση δρόμου (Pulse) με τροχούς 17 ιντσών και αναρτήσεις με μικρότερες διαδρομές, αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά στον κινητήρα και την μπαταρία. Οι δύο μοτοσικλέτες αναμένεται να είναι έτοιμες προς παραγωγή το 2024.

Αντιπρόσωπος της CAN-AM στην Ελλάδα είναι η Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, που ως γνωστόν ήδη εισάγει τις ΚΤΜ, Husqvarna και GasGas.

Δείτε το νέο μοντέλο της CAN-AM.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!