Λάπι στο Gazzetta: «Το Hyundai i20 N Rally1 απέδειξε την αξιοπιστία του στις δύσκολες συνθήκες»

Κώστας Μπιτσικώκος
Λάπι στο Gazzetta: «Το Hyundai i20 N Rally1 απέδειξε την αξιοπιστία του στις δύσκολες συνθήκες»
Ο εργοστασιακός οδηγός της Hyundai Motorsport μίλησε στο gMotion by Gazzetta για το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Να επαναλάβει την επιτυχία του 2022 – όπου κατέλαβε τις τρεις πρώτες θέσεις – θέλει η Hyundai Motorsport στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Το νέο πρόσωπο πίσω από το τιμόνι του υβριδικού i20 N Rally1 είναι ο Εσαπέκα Λάπι. Ο 32χρονος Φινλανδός που θα πλαισιώσει τους Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρντο, μίλησε αποκλειστικά στο gMotion by Gazzetta. Αναφέρθηκε τόσο στα χαρακτηριστικά του αγωνιστικού Hyundai όσο και στο στόχο του στον ελληνικό αγώνα.

Ποια κρίνεις ως τα δυνατά σημεία του Hyundai i20 N Rally1;

Έχοντας οδηγήσει το αυτοκίνητο ήδη στα 3/4 της σεζόν, θα έλεγα ότι έχει αρκετά δυνατά σημεία. Όπως η αξιοπιστία, καθώς έχουμε λύσει κάποια θέματα που είχαμε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Ένα ακόμα δυνατό σημείο – που με κάνει να πιστεύω σε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ελλάδα – είναι η απόδοση του i20 N Rally1 σε δύσκολες συνθήκες. Το διαπιστώσαμε και φέτος σε αγώνες όπως η Σαρδηνία, αλλά και πέρυσι στην Ελλάδα, όπου η Hyundai έκανε το 1-2-3. Ιστορικά η ομάδα είναι πραγματικά δυνατά σε σκληρές επιφάνειες. Θα προσέθετα επίσης τη γεωμετρία της ανάρτησης, η οποία πραγματικά ταιριάζει στο οδηγικό μου στιλ.

WRC

Το περσινό Ράλλυ Ακρόπολις αποδείχθηκε σκληρό για αρκετούς οδηγούς. Τι περιμένεις από τις φετινές ειδικές διαδρομές;

Για να είμαι ειλικρινής, σε γενικές γραμμές πέρυσι οι ειδικές διαδρομές ήταν σε πραγματικά καλή κατάσταση και απολαυστικές στην οδήγηση. Βέβαια το δεύτερο πέρασμα ήταν πιο δύσκολο σε ορισμένα σημεία. Υπήρχε μία καλή εναλλαγή πιο τεχνικών και πιο γρήγορων ειδικών διαδρομών. Εν κατακλείδι, ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας στην οδήγηση.

Ποιες είναι οι φετινές σου προσδοκίες; Στοχεύεις σε μία θέση στην πρώτη τριάδα;

Ο αγώνας θα είναι αναμφίβολα απαιτητικός λόγω της ζέστης. Θα δώσουμε πάντως τον καλύτερό μας εαυτό και μία θέση σρο βάθρο είναι σίγουρα ο στόχος μας.

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!