Η προσέγγιση του Λάπι στις δυσκολίες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Κώστας Μπιτσικώκος
Η προσέγγιση του Λάπι στις δυσκολίες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Ο Φινλανδός οδηγός της Hyundai Motorsport στοχεύει σε μία θέση στο βάθρο και γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για την κατακτήσει.

Μετά την εγκατάλειψη στον αγώνα της πατρίδας του, το Ράλλυ Φινλανδίας, ο Εσαπέκα Λάπι αναζητά την επιστροφή στις θετικές εμφανίσεις και τις επιτυχίες. Και η πρώτη ευκαιρία που παρουσιάζεται στον οδηγό της Hyundai Motorsport είναι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο 32χρονος Φινλανδός ξέρει πολύ καλά ότι τα λάθη στην Ελλάδα δεν επιτρέπονται και προσαρμόζει ανάλογα την προσέγγισή του στον αγώνα της επόμενης εβδομάδας.

«Πρέπει να μείνεις μακριά από προβλήματα και να ακολουθήσεις καθαρές γραμμές με το αυτοκίνητο, ώστε να έχεις διαρκώς την μέγιστη πρόσφυση στις ειδικές διαδρομές», δήλωσε ο Λάπι. «Μετά το Ράλλυ Σαφάρι της Κένυας, το Ακρόπολις είναι το πιο δύσκολο της σεζόν. Βέβαια έχουν γίνει έργα για να βελτιωθεί η κατάσταση στις ειδικές διαδρομές, όμως είναι πραγματικά σκληρό ενώ υπάρχει και αρκετή ζέστη. Ο αγώνας είναι απαιτητικός για τα ελαστικά και τα φρένα, αλλά και για τα πληρώματα, καθώς πρέπει να είμαι καλά ενυδατωμένοι».

Λάπι στο Gazzetta: «Το Hyundai i20 N Rally1 απέδειξε την αξιοπιστία του στις δύσκολες συνθήκες»

Σύμφωνα με τον Λάπι στόχος είναι μία θέση στο βάθρο. «Εκεί θέλω να βρεθώ την Κυριακή, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε για να το πετύχουμε».

WRC

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!