Gmotion 100: Τα πάντα για το αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα και το motorsport

Νίκος Γιαννούλας
Gmotion 100: Τα πάντα για το αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα και το motorsport
Το νέο gmotion 100 συναντά τα 70 χρόνια του Ράλλυ Ακρόπολις. Κάθε μήνα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα και τους αγώνες θα τα διαβάσετε εδώ.

Το μεγαλύτερο περιοδικό για το αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα και το μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι και πάλι κοντά σας με το νέο τεύχος 100. Επέτειος; Γιατί όχι, χωρίς όμως τυμπανοκρουσίες αλλά με πλούσια ύλη 152 σελίδων και ένα μεγάλο αφιέρωμα στο -επίσης επετειακό- ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια του εθνικού μας αγώνα, του «Ράλλυ των Θεών».

gm1


Ο κόσμος αλλάζει


Ναι, ο κόσμος αλλάζει συνεχώς -τι πιο φυσικό. Αλλά με αυξανόμενη ταχύτητα, όπως δείχνουν και οι εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Απόδειξη το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Avenger, το οποίο δοκιμάσαμε εντατικά για περισσότερα από 1.000 χλμ. Ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το γνωστό μας Volkswagen ID.3, ανανεώθηκε και φυσικά πέρασε για μια αξιολόγηση από τα χέρια μας.

gm3


Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν έχουν ωστόσο πει την τελευταία τους λέξη, όπως διαπιστώσαμε στη δοκιμή του Mazda CX-5 αλλά και σε αυτή του Skoda Kodiaq RS, που προσεγγίζει το θέμα SUV από μια διαφορετική οπτική γωνία. Το ανανεωμένο Kia Xceed αποτελεί ένα ακόμα καλό δείγμα της εξέλιξης των κινητήρων εσωτερικής καύσης, μέσω του εξηλεκτρισμού τους.

gm4


Τα Hyundai i20N και Volkswagen Polo GTi αποτελούν εξαιρετικούς -αλλά τους τελευταίους- εκφραστές μιας κατηγορίας αυτοκινήτων που χάνεται, για να αναγεννηθεί ίσως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με εντελώς διαφορετικούς όρους.


Από το εικονικό στο πραγματικό


Διαβάστε το κείμενο του Πάνου Σεϊτανίδη για τον Γιάν Μαρντένμπορο, που βρέθηκε από τις οθόνες των υπολογιστών στις πίστες και ενέπνευσε την ταινία Gran Turismo. Μια νέα εποχή ανατέλλει, όπου το motorsport αρχίζει να φλερτάρει με το metaverse.

gm5


Από την άλλη πλευρά, για να φτάσει κανείς στην F1 και να κερδίζει σε αγώνες όπως το GP Ολλανδίας, δεν αρκεί να διαπρέπει μόνο στο sim racing. Λιγότερο ή περισσότερο δύσκολο να διακριθείς στο WRC; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, ειδικά σε αγώνες μα απίστευτη ταχύτητα στο χώμα όπως το Ράλλυ Φιλανδίας.


Μπουφάν, μπότες, κράνος, γάντια, φύγαμε


Κοσμογονία στην αγορά μοτοσικλέτας με πολλά νέα μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους το καλοκαίρι. Μερικά από τα πλέον καινούρια και «καυτά», τα Honda CB750 Horent, KTM 790 Duke και Suzuki GSX-8S τα οδηγήσαμε και αναφέρουμε.

gm6


Για τους λάτρεις των πιο κλασικών λύσεων, δύο πραγματικά vintage μοτοσικλέτες από εταιρείες με τεράστια ιστορία, οι Moto Guzzi V7 Stone και Triumph Speed Twin 900, είναι σαν να έρχονται από τα βάθη του χρόνου. Με σύγχρονη όμως τεχνολογία.


Μια ξεχωριστή περίπτωση στην αγορά μοτοσικλέτας, η Haritos Moto, μας αποκαλύπτεται μέσω συνέντευξης με το Δήμο Χαρίτο. Πως ένα μικρό συνεργείο μπορεί να εξελιχτεί σε δύο μεγάλες κάθετες μονάδες μοτοσικλετών στην Αττική;

gm7


Συναρπαστικό όπως πάντα, το MotoGP πέρασε τον προηγούμενο μήνα από τη Μ. Βρετανία και την Αυστρία, όπου και πάλι διακρίθηκαν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές.

Καλή ανάγνωση και καλή αντάμωση, με ασφάλεια, στα βουνά για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.


Διαβάστε το νέο gmotion 100 με ένα κλικ εδώ

gm 1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!