EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Ο επικός… «Ταρζάν»

Πάνος Σεϊτανίδης
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Ο επικός… «Ταρζάν»
Ενόψει της φετινής εκδοχής του εθνικού μας αγώνα σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις διαδρομές του.

Πλέον μετράμε μόλις μερικά 24ωρα ώσπου τα 72 πληρώματα που συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ανέβουν στη ράμπα της εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Κι εμείς, συνεχίζουμε την παρουσίαση όλων των ειδικών διαδρομών του Εθνικού μας αγώνα. Το μήκος τους, τα ωράριά τους, τα χαρακτηριστικά τους για τα πληρώματα αλλά και τις προσβάσεις για τους θεατές.

Το σκέλος της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου είναι το μικρότερο σε μήκος στον φετινό αγώνα, όμως παραμένει εξίσου απαιτητικό. Και ξεκινά με την ειδική «Ταρζάν». Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτή τη διαδρομή.

ΕΔ13 Ταρζάν

Μήκος: 23.37 km
Κλείσιμο διαδρομής: 05.49
Πρώτο αυτοκίνητο: 08.52

Οι χάρτες της ειδικής διαδρομής Ταρζάν

Περιγραφή

Η επιστροφή της ειδικής διαδρομής Ταρζάν, «αγκαλιάστηκε» από τους θεατές το 2021 και πέρυσι. Τα πρώτα, περίπου δέκα κατηφορικά χιλιόμετρα, περνούν μέσα από πυκνό δάσος, σε σκληρό δρόμο. Στη συνέχεια, για περίπου 4 χιλιόμετρα ο δρόμος είναι ιδιαίτερα καλός. Mετά τη διασταύρωση για Ροβολιάρι και Ρεντίνα αρχίζει το γνωστό λιθόστρωτο του Ταρζάν, που ταλαιπωρεί αναρτήσεις και λάστιχα. Ο τερματισμός είναι λίγο πριν την είσοδο του χωριού Παλαιά Γιαννιτσού.

 

Προσβάσεις θεατών

Η οργάνωση του αγώνα προτείνει τρεις επιλογές για πρόσβαση στην εν λόγω ειδική διαδρομή. Μία με δρόμο εύκολα προσβάσιμο με Ι.Χ. και δύο μεγαλύτερης δυσκολίας όπου συνιστάται η χρήση SUV. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και πλοήγηση.

Φωτογραφία: Acropolis Rally

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!