MotoGP, Μιζάνο: Ο Πίρο ήταν ταχύτερος και έκανε την έκπληξη στο FP1

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP, Μιζάνο: Ο Πίρο ήταν ταχύτερος και έκανε την έκπληξη στο FP1
Ο Μικέλε Πίρο που πραγματοποιεί έκτακτη συμμετοχή με Ducati ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο του MotoGP στην πίστα του Μιζάνο.

Ο δωδέκατος αγώνας του MotoGP για το 2023 έχει ξεκινήσει, με ομάδες αναβάτες να ολοκληρώνουν το FP1 του Grand Prix Αγίου Μαρίνου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και αυτό είχε αποτέλεσμα την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας διάρκειας 45 λεπτών.

Ταχύτερος μετά την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ήταν ο Μικέλε Πίρο της Ducati. O Ιταλός πραγματοποιεί έκτακτη συμμετοχή για την Ducati και στο τέλος του FP1 έγραψε το 1:31,909 και πήρε την 1η θέση μπροστά από τον Λούκα Μαρίνι της Mooney VR46. Η διαφορά τους ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου, ενώ τρίτος ήταν ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing, με τη διαφορά του από την κορυφή να είναι 0,157 δευτ.

Ο Μάρκο Μπετζέκι ήταν 4ος μπροστά από τον Ραούλ Φερνάντεθ, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά το τριήμερο. Ο Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος επίσης πραγματοποιεί έκτακτη συμμετοχή, ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της KTM στην 6η θέση, μπροστά από την εργοστασιακή Aprilia του Μάβερικ Βινιάλες. Ο Ζοάν Ζαρκό ήταν στην 8η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Αλέιξ Εσπαργκαρό και Άλεξ Μάρκεθ.

Οι διαφορές μετά την πρώτη περίοδο δοκιμών ήταν πολύ μικρές. Χαρακτηριστικά, οι πρώτοι 21 αναβάτες είχαν διαφορά 0,765 δευτερόλεπτα, ενώ μόνο οι Αογκούστο Φερνάντεθ, Τζοάν Μιρ και Τακούμι Τακαχάσι ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από την κορυφή.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με την περίοδο δοκιμών που ορίζει τα γκρουπ των κατατακτήριων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Αγίου Μαρίνου

FP1

Φωτογραφίες: Michelin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!