Οδηγήσαμε τα νέα MG στην Ελλάδα

Κώστας Παστρίμας
Οδηγήσαμε τα νέα MG στην Ελλάδα
Μια νέα μάρκα με πλειάδα νέων μοντέλων μόλις παρουσιάστηκε στην Ελλάδα. Η MG, υπό τη σκέπη του ομίλου Συγγελίδη, στοχεύει να εδραιωθεί ως ένας από τους σημαντικούς «παίκτες» της αγοράς.

O όμιλος Συγγελίδη έφερε και πάλι στην ελληνική αγορά την MG, τη θρυλική βρετανική μάρκα, η οποία αναγεννήθηκε από την SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), μετά από δεκαετίες απουσίας. Με πολύ προσιτές τιμές (δείτε εδώ όλη τη γκάμα των μοντέλων και τις τιμές τους) και όχι μόνο, αναμένεται να κάνουν αίσθηση στην ελληνική αγορά

Η MG Motor ιδρύθηκε το 1924 και πλέον μητρική της εταιρεία είναι η SAIC Motor, η 6η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ενώ έγινε ο πρώτος όμιλος εταιριών αυτοκινήτου στην Κίνα, του οποίου οι ετήσιες πωλήσεις ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια οχήματα.

MG

Τα μοντέλα της MG, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών και προσφέρονται ως πραγματικά έξυπνα, βιώσιμα και οικονομικά, έχοντας σχεδιαστεί ανάλογα, ξεκινώντας από «λευκό χαρτί». Η MG είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά, με 118.000 πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023 μετά την επανεισαγωγή της στη συγκεκριμένη αγορά η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο.

Η διάθεσή τους ήδη έχει αρχίσει σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και τα σχόλια που έχουν αποσπάσει είναι εξαιρετικά. Με προτάσεις για κάθε ανάγκη, η MG δείχνει έμπρακτα την πολύ εύστοχη τοποθέτησή της στην αγορά, κάτι που αναμένεται πως θα τονιστεί περαιτέρω και με την υποστήριξη του μεγαλύτερου Ομίλου Εταιρειών Αυτοκινήτου στην Ελλάδα, αυτή του Ομίλου Συγγελίδη - Syngelidis Automotive Companies, που αποτελεί εγγύηση για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου, αλλά και την καλύτερη δυνατή προσέγγιση των αναγκών του αγοραστή, πριν αλλά και μετά την αγορά.

MG

Ήδη το δίκτυο των επίσημων διανομέων και επισκευαστών έχει ξεκινήσει να λειτουργεί, με σημεία πώλησης και κάθετες μονάδες υποστήριξης που καλύπτουν όλη την Ελληνική επικράτεια. Σε όλα τα καταστήματα της MG, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά όλα τα μοντέλα της γκάμας με την οποία γίνεται το επαναλανσάρισμα της μάρκας στην Ελληνική αγορά. Μιλάμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία επιλογών, που περιλαμβάνει συνολικά 7 προτάσεις μοντέλων και θα καλύψει ιδανικά όλες τις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, είτε θέλουν να ξεκινήσουν το “ταξίδι” τους στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, είτε να επιλέξουν κάποια από τις υβριδικές ή τις εκδόσεις με τους κινητήρες βενζίνης.

Η γκάμα της MG στη χώρα μας

Ξεκινώντας από το MG ZS, που προσφέρεται στην ελληνική αγορά τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό, όσο και με δύο επιλογές κινητήρων βενζίνης, είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η MG “συστήνεται” στην ελληνική αγορά.

MG

Τα MG4 και MG5, είναι οι δύο αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις της γκάμας, που κάνουν τη διαφορά προσφέροντας ασυναγώνιστη τεχνολογία και ανάλογη τιμολογιακή προσέγγιση. Το MG4 έχει εκθειαστεί από τα αυτοκινητικά μέσα της Μεγάλης Βρετανίας, που παραδοσιακά είναι μια “δύσκολη” αγορά για κάθε κατηγορία αυτοκινήτου. Αντίστοιχα, το MG5 είναι μια μεγαλύτερη πρόταση με τις ίδιες αρετές, που ενσωματώνει ακόμα περισσότερα χρηστικά στοιχεία, όπως είναι η δυνατότητα φόρτισης συσκευών από τη μπαταρία του, με την τεχνολογία “Vehicle to Load”.

MG

Ως μεγαλύτερη επιλογή και με σαφώς πολυτελή χαρακτήρα, βενζινοκίνητο ή plugin υβριδικό, το MG HS έρχεται να δώσει την απόλυτη απάντηση στην κατηγορία των premium SUV. Το μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις: με θερμικό κινητήρα 1,5λίτρων και ως plug-in υβριδικό.

Όλα τα μοντέλα της MG, καλύπτονται από την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών*, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια που προσφέρεται σε καινούργιο αυτοκίνητο στην αγορά. Με αυτή την καινοτομία, η MG διασφαλίζει πως κάθε κάτοχος νέου μοντέλου MG, απολαμβάνει την πιο άνετη οδηγική εμπειρία και θα εξακολουθήσει να το κάνει για 7 ξένοιαστα χρόνια. (* 7 έτη ή 150.000 χιλιόμετρα)

Η MG θα συνεχίσει με μοντέλα - εκπλήξεις, που θα έχουν υποδειγματική τοποθέτηση στην Ελληνική αγορά και ένα είναι απολύτως σίγουρο: Η απόκτηση ενός μοντέλου της MG θα συνοδεύεται μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς δεν είναι μόνο η προσιτή τιμή των αυτοκινήτων της που θα τα φέρουν στην κορυφή των προτιμήσεων.

Τα νέα MG στο δρόμο

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είχαμε τη ευκαιρία να οδηγήσουμε δύο από τα μοντέλα της MG. Ξεκινώντας από το ZS, το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε ήταν εφοδιασμένο με τον 1,5 ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα, που αποδίδει 106 ίππους.

Η πρώτη εντύπωση από το αυτοκίνητο είναι η από το εσωτερικό, που είναι καλαίσθητο και δείχνει ποιοτικό. Κυρίως όμως είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, τόσο στην καμπίνα των επιβατών όσο και στο χώρο αποσκευών. Εν κινήσει, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδεικνύεται οριακός για να κινήσει σβέλτα το αυτοκίνητο, ωστόσο δεν προβληματίζεται σε κανονικές συνθήκες. Η ποιότητα κύλισης είναι αρκετά καλή και μόνος θόρυβος από το δρόμο περνάει μέσα στην καμπίνα. Στις στροφές η συμπεριφορά του αυτοκινήτου δείχνει προβλέψιμη και ασφαλής, αλλά για αυτό θα έχουμε πλήρη εικόνα όταν θα το πάρουμε για κανονική δοκιμή.

MG

Το άλλο μοντέλο της MG που οδηγήσαμε ήταν το MG4. Το αμιγώς ηλεκτρικό hatchback αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους τους τομείς. Δείχνει κι αυτό πολύ καλά κατασκευασμένο και πολυτελές στο εσωτερικό του, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με το καλοσχεδιασμένο εξωτερικό του. Ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα ευρύχωρο και πρακτικό.

Ο οδηγός βρίσκει εύκολα την ιδανική θέση οδήγησης και απολαμβάνει την οδηγοκεντρική σχεδίαση της κονσόλας. Από τη μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό γίνεται ο χειρισμός των περισσότερων λειτουργιών ενώ υπάρχουν και φυσικά κουμπιά στο κάτω μέρος της. Ως ηλεκτρικό, η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και η επιτάχυνση έρχεται ακαριαία. Η καμπίνα είναι πολύ ήσυχη και η ανάρτηση δείχνει να έχει ρυθμιστεί με γνώμονα την άνεση. Το πώς συμπεριφέρεται όταν ανέβει ο ρυθμός είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε πολύ σύντομα, όταν θα κάνουμε την πλήρη δοκιμή του μοντέλου.

MG

Η πρώτη γνωριμία με την MG στην Ελλάδα και τα μοντέλα της είναι χωρίς αμφιβολία θετική. Τα αυτοκίνητα δείχνουν ποιοτικά και παράγοντες πολύ βασικοί, όπως η τιμολόγησή τους και η φροντίδα για τον πελάτη σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται ότι έχουν ληφθεί ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη από την εισαγωγική εταιρεία. Ως εκ τούτου, η αισιοδοξία των ανθρώπων του Ομίλου Συγγελίδη για την καλή πορεία της MG στη χώρα μας μοιάζει απολύτως δικαιολογημένη.

» Αναλυτικά τα μοντέλα της MG και οι τιμές τους

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!