F1, Σιγκαπούρη: Υπό διερεύνηση για τρεις παραβάσεις ο Φερστάπεν

Κώστας Παστρίμας
F1, Σιγκαπούρη: Υπό διερεύνηση για τρεις παραβάσεις ο Φερστάπεν
Το κακό 3ήμερο στη Σιγκαπούρη μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο για τον Ολλανδό Πρωταθλητή.

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε ένα πολύ δύσκολο Σάββατο στο GP Σιγκαπούρης, στο οποίο πήρε μόλις την 11η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ολλανδός πρωταθλητής τα βρήκε δύσκολα προσπαθώντας να κάνει την RB19 να κινηθεί γρήγορα στην πίστα και φαίνεται ότι πάνω σε αυτήν την προσπάθεια αμελούσε συστηματικά να ελέγξει τους καθρέφτες του.

Η τηλεοπτική μετάδοση συνέλαβε τον Φερστάπεν σε δύο περιπτώσεις να κινείται αργά πάνω στην αγωνιστική γραμμή και να παρεμποδίζει έτσι άλλους οδηγούς που βρίσκονταν σε γρήγορο γύρο. Μετά το τέλος του αγώνα, όμως, ανακοινώθηκε από τους αγωνοδίκες ότι ο Ολλανδός είναι υπό διερεύνηση για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις παρεμπόδισης.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον Φερστάπεν να εμποδίζει άλλα μονοθέσια κατά την έξοδο από το pit lane. Η δεύτερη περίπτωση αφορά την παρεμπόδιση του Λόγκαν Σαρτζεντ και η τρίτη περίπτωση -και μάλλον πιο προφανή- την παρεμπόδιση του Γιούκι Τσουνόντα.

Η ποινή που δίνεται συνήθως σε περιπτώσεις παρεμπόδισης άλλων οδηγών στις κατατακτήριες είναι τρεις θέσεις στην εκκίνηση του αγώνα. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν οι αγωνοδίκες για τον Φερστάπεν και τι ποινή θα του δώσουν αν τελικά τον τιμωρήσουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!