F1 - Tο απίθανο λάθος του Ράσελ που του στέρησε το βάθρο (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Tο απίθανο λάθος του Ράσελ που του στέρησε το βάθρο (vid)
O Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG F1 έχασε μέσα από τα χέρια του ένα σίγουρο βάθρο στον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη.

Μόνος στόχος του Τζορτζ Ράσελ στη Σιγκαπούρη από το Σάββατο ήταν η νίκη. Ο Βρετανός ήταν σε εξαιρετική φόρμα όλο το τριήμερο και στον αγώνα πίεζε τον Κάρλος Σάινθ για τη νίκη στη Μαρίνα Μπέι.

Η Mercedes επέλεξε μια διαφορετική στρατηγική, ρισκάροντας τα πάντα για τη νίκη. Έβαλε τους δύο της οδηγούς για φρέσκα ελαστικά μέσης γόμας στον 45ο γύρο και η υπόθεση νίκη ήταν πλέον ανοιχτή. Οι τελευταίοι γύροι του Grand Prix Σιγκαπούρης ήταν εντυπωσιακοί και αγχωτικοί, με τον Σάινθ να αμύνεται του Λάντο Νόρις της McLaren και των δύο W14.

Στον τελευταίο γύρο ο Ράσελ γνώριζε πως έπρεπε να κάνει προσπέρασμα στον Νόρις, αν ήθελε να έχει ελπίδα για τη νίκη. Όμως στη στροφή 10 ήρθε η απόλυτη καταστροφή. Ο 25χρονος χτύπησε στον τοίχο κατά το φρενάρισμα του και ως αποτέλεσμα έσπασαν οι αναρτήσεις. Έτσι, έφυγε ευθεία στις προστατευτικές μπαριέρες και έχασε ένα σίγουρο βάθρο.

Έτσι ο Ράσελ έβαλε τέλος σε έναν αγώνα που είχε εξαιρετική απόδοση και την ταχύτητα να κερδίσει. Ο teammate του, Λιούις Χάμιλτον, λυπήθηκε για την ατυχία του Βρετανού ενώ ο Λάντο Νόρις παραδέχθηκε πως στιγμές πριν ο Ράσελ χτυπήσει στις μπαριέρες, είχε κι εκείνος επαφή με τον τοίχο.

Η απώλεια βαθμών για τη Mercedes από την εγκατάλειψη του Ράσελ της κοστίζει ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Πλέον η Ferrari είναι σε απόσταση βολής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!