Το Red Bull Showrun by Alumil ταρακούνησε τη Θεσσαλονίκη (vid)

Newsroom
Το Red Bull Showrun by Alumil ταρακούνησε τη Θεσσαλονίκη (vid)
Πάνω από 160.000 θεατές απόλαυσαν το εντυπωσιακό motorsports show που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία!

Σε μία πραγματική γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού εξελίχθηκε το Red Bull Showrun by Alumil, που «ταρακούνησε» τη Θεσσαλονίκη και ενθουσίασε περισσότερους από 160 χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το παραλιακό μέτωπο από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το Macedonia Palace.

Λάτρεις των αγώνων ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια για να δουν την πρωταθλήτρια RB8 από κοντά και όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου, σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα στην μνήμη. Ένας αμίμητος συνδυασμός αθλητών από διαφορετικές μορφές motorsports ξεχύθηκε στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με το μονοθέσιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και τους Red Bull Driftbrothers, τον Αράς, τους Flying Bulls και τον Δημήτρη Κολλιάκο, να κόβουν την ανάσα με τους ελιγμούς τους. Στη Γη και τον αέρα!

Η ώρα 16.30 και ο Πάνος Σεϊτανίδης με την Ντορέττα Παπαδημητρίου καλωσορίζουν το κοινό από το experience village, όπου συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες δράσεις που απασχόλησαν το κοινό από νωρίς το πρωί. Δοκίμασαν τον θάλαμο ηχομείωσης της ALUMIL με τη μοτοσυκλέτα του Aras, έπαιξαν στο Red Bull Pit Stop Challenge και χαιρέτησαν όλους όσοι περίμεναν με αγωνία να ξεκινήσει το show.

Καθώς πλησιάζει η ώρα να ξεκινήσει το Red Bull Showrun by Alumil, το κοινό φωνάζει ανυπόμονο, θέλοντας να αντικρύσει το θρυλικό μονοθέσιο, και οι δύο παρουσιαστές παίρνουν τη θέση τους στην εντυπωσιακή minimal πύλη αλουμινίου της ALUMIL για να υποδεχτούν την RB8.

Οι στροφές του κινητήρα ανεβαίνουν, η πύλη ανοίγει, ο Πάτρικ Φριζάχερ παίρνει την ελληνική σημαία στα χέρια του και το μονοθέσιο ξεχύνεται στην πίστα. Απόλυτη σιγή στο κοινό… μόνο ο εκκωφαντικός ήχος του κινητήρα V8 των 750 ίππων ηχούσε σε όλη την πόλη. Οι καρδιές όλων χτύπησαν δυνατά, η αδρεναλίνη στο κόκκινο και το θέαμα απλά μαγευτικό! Donuts και εντυπωσιακές επιταχύνσεις γέμισαν τη Νέα Παραλία, που είχε μετατραπεί σε πίστα για την εμβληματική RB8.

Μπορεί όπως είπαμε να έκλεψε την παράσταση το μονοθέσιο, αλλά σίγουρα δεν ήταν το μόνο που πρόσφερε θέαμα. Tα αδέλφια Red Bull Driftbrothers ναι μεν χωρίστηκαν, καθώς ο Γιοχάνες λόγω ενός τραυματισμού δεν κατάφερε να έρθει, αλλά αυτό δεν πτόησε την ομάδα. Ο Ελίας Χουντότζι «driftαρε» παρέα με τον Άνταμ Ζελέφσκι, και έκαψαν κυριολεκτικά λάστιχο με τις G82 BMW M4. Ο «χορός» των δύο οχημάτων έκανε τον κόσμο να ζητωκραυγάζει σαν τρελός. Ο Λιθουανός Αράς Γκιμπιέζα από την άλλη, στάθηκε πάνω στην KTM 890 DUKE R μοτοσυκλέτα του, έκανε έναν κύκλο γύρω από τον εαυτό του πάνω στην σέλα και έκοψε την ανάσα όλων όταν την οδήγησε με το ένα πόδι ψηλά στον αέρα.

Και αν αυτά δεν ήταν αρκετά, οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν με ανατριχιαστικά εναέρια shows. Με συναρπαστικούς ελιγμούς από τον Δημήτρη Κολλιάκο, Red Bull αθλητή και παγκόσμιο πρωταθλητή στο paramotor, ο οποίος προσέφερε φοβερό θέαμα σε όλους παρέα με τον Aras, αλλά και τρελούς αεροπορικούς ακροβατισμούς από το ελικόπτερο των Flying Bulls, που άφησαν το κοινό με το στόμα ανοιχτό.

Εικόνα από το ελικόπτερο στο Red Bull Showrun by Alumil

Για το grand finale, το ελικόπτερο και το μονοθέσιο της Red Bull Racing ευθυγραμμίστηκαν, «πάτησαν γκάζι» και «έτρεξαν» παράλληλα την τελευταία ευθεία.

Οδηγοί και οχήματα βρέθηκαν στην πίστα για να υποκλιθούν στο κοινό, το οποίο εκστασιασμένο τους χειροκροτούσε. Η Θεσσαλονίκη γνώρισε ένα από τα πιο επικά shows που έχουν συμβεί ποτέ στην Ελλάδα και όσοι ήταν εκεί βίωσαν μία αξέχαστη εμπειρία που θα θυμούνται για πάντα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!