F1 - Ούτε στο Κατάρ θα τρέξει ο Ρικάρντο

F1 - Ούτε στο Κατάρ θα τρέξει ο Ρικάρντο
Απών από ακόμη έναν αγώνα της Formula 1 θα είναι ο Αυστραλός, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος δεν θα πάρει μέρος στο επερχόμενο Grand Prix του Κατάρ.

Η Scuderia AlphaTauri ανακοίνωσε το οδηγικό της δίδυμο για τον επερχόμενο αγώνα της Formula 1 στην πίστα Λουσέιλ. Όπως συνέβη στα τελευταία τέσσερα Grand Prix, έτσι και στο Κατάρ, οι Γιούικι Τσουνόντα και Λίαμ Λόουσον θα εκπροσωπήσουν την ιταλική ομάδα.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο θα απουσιάσει από τον αγώνα, καθώς δεν έχει αναρρώσει ακόμη πλήρως από τον τραυματισμό του. Ο Αυστραλός είχε σύγκρουση με τις μπαριέρες στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ολλανδίας και έσπασε τον καρπό του. Έκτοτε υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει με μόλις δύο συμμετοχές στη φετινή σεζόν.

Ο 34χρονος δοκίμασε τον προσομοιωτή της ομάδας ώστε να αξιολογηθεί η κατάστασή του. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο Αυστραλός δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος και η AlphaTauri επέλεξε να μην ρισκάρει επιπλοκές στην υγεία του. Μπορεί να έχει μόνο δύο αγώνες στο ενεργητικό του στη φετινή σεζόν, ωστόσο ο Ρικάρντο έχει εξασφαλισμένη θέση στο πρωτάθλημα του 2024 με την ιταλική ομάδα.

Ο Λόουσον παραμένει για ακόμη έναν αγώνα στο τιμόνι της AT04. Ήδη από τους λίγους αγώνες που έχει πραγματοποιήσει, ο Νεοζηλανδός έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του έχοντας σκοράρει βαθμούς στη Σιγκαπούρη. Παρά την ταχύτητά του, θα παραμείνει το 2024 σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού, τόσο για τη Red Bull Racing, όσο και για τη Scuderia AlphaTauri.

Το Grand Prix Κατάρ είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο, 6-8 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!