WRC – Επίσημο: Ο Τάνακ επιστρέφει στη Hyundai το 2024

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC – Επίσημο: Ο Τάνακ επιστρέφει στη Hyundai το 2024
Ο Εσθονός οδηγός θα αποτελέσει και πάλι δίδυμο με τον Τιερί Νεβίλ στη Hyundai Motorsport, θέτοντας ως στόχο το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν και η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Οτ Τάνακ για το πρωτάθλημα WRC του 2024. O 36χρονος Εσθονός επιστρέφει στην κορεάτικη ομάδα μετά από μόλις μία σεζόν με την M-Sport Ford, έχοντας ως συνοδηγό τον Μάρτιν Γιαρβέογια.

Ο Οτ Τάνακ – πρωταθλητής στο WTC το 2019 με την Toyota – θα αποτελέσει μαζί με τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ το οδηγικό δίδυμο που θα λάβει μέρος σε όλους του αγώνες του 2024. Η επιστροφή του Εσθονού εντάσσεται στην προσπάθεια της Hyundai να δημιουργήσει μία ισχυρή σύνθεση πληρωμάτων, που θα της επιτρέψει να κατακτήσει τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών, κάτι που είχε δηλώσει στο Gazzetta ο επικεφαλής της ομάδας, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ.

Όσον αφορά τα πληρώματα για το τρίτο (ίσως και τέταρτο) i20 N Rally1, η Hyundai «εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για την επόμενη σεζόν και βρίσκεται σε συζητήσεις με όλους τους οδηγούς της σε WRC και WRC2». Σοβαρή υποψηφιότητα για να μοιραστούν το μπάκετ του τρίτου αυτοκινήτου θέτουν οι Φινλανδοί Εσαπέκα Λάπι και Τέμου Σούνινεν.

Οτ Τάνακ
Ο Οτ Τάνακ (αριστερά) και ο Τιερί Νεβίλ στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2022

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω από το 2024 στη Hyundai Motorsport. Από τότε που χώρισαν οι δρόμοι μας, πριν έναν χρόνο, η ομάδα εργάζεται σκληρά πάνω στα νέα δεδομένα. Η Hyundai Motorsport έχει ένα ξεκάθαρο όραμα και στόχους για το εγγύς μέλλον, κάτι που με έπεισε να ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας. Ο στόχος μας δεν είναι τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση όλων των τίτλων», ανέφερε ο Τάνακ.

 

«Θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν ως έναν αξιόπιστο διεκδικητή των τίτλων στο WRC, που διαθέτει τα εργαλεία για να το πετύχει. Σε αυτά περιλαμβάνονται το αγωνιστικό αυτοκίνητο, ο οργανισμός αλλά και το οδηγικό ταλέντο», δήλωσε ο Αμπιτεμπούλ. «Όταν άρχισα τις επαφές με τον Οτ, ενθουσιάστηκε από τις νέες φιλοδοξίες και τις αλλαγές στη δομή της ομάδας. Είμαι πεπεισμένος ότι στο σωστό περιβάλλον ο Τιερί και ο Οτ μπορούν να βγάλουν ο ένας τον καλύτερο εαυτό του άλλου».

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!