F1 - Ο Χάμιλτον πάει κόντρα στο ρεύμα και τάσσεται υπέρ της Andretti

F1 - Ο Χάμιλτον πάει κόντρα στο ρεύμα και τάσσεται υπέρ της Andretti
Η προσπάθεια της αμερικανικής ομάδας να εισέλθει στη Formula 1 βρήκε υποστηρικτή στο πρόσωπο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το πρώτο βήμα έγινε για την Andretti Global. H αμερικανική ομάδα πήρε το «ΟΚ» από την FIA για να γίνει η 11η ομάδα της Formula 1 και τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφίβολα το κύριο θέμα συζήτησης. Βέβαια, μέχρι να βρεθεί στο grid, υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν και το πιο σημαντικό: Να πάρει έγκριση από την FOM.

Όπως είναι λογικό το θέμα ήταν στην κορυφή της λίστας συζήτησης στην πίστα του Λουσέιλ, πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση του Grand Prix Κατάρ. Εκεί, οι οδηγοί ρωτήθηκαν για το πώς βλέπουν την προοπτική ένταξης μιας νέας ομάδας στο grid.

Ο οδηγός που ήταν άκρως υποστηρικτικός στην προσπάθεια της Andretti και τόνισε πως σε πολλούς δεν θα αρέσουν τα σχόλιά του, ήταν ο Λιούις Χάμιλτον: «Πιστεύω πως είναι φοβερό ένα τέτοιο σενάριο. Πάντα πίστευα πως δεν έχουμε αρκετά μονοθέσια στο grid. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα είναι χαρούμενοι με τα σχόλιά μου και τη στήριξή μου. Όμως πιστεύω πως μια 11η ομάδα θα ήταν φοβερό νέο».

Andretti F1

Την άποψή του στο συγκεκριμένο ζήτημα είπε και ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος θέλησε να κρατήσει αποστάσεις: «Είναι δύσκολο να κάνω κάποιο σχόλιο γιατί μιλάω από την οπτική ενός οδηγού. Δεν είμαι ιδιοκτήτης ομάδας, αλλά κατανοώ γιατί δεν θέλουν μια ενδέκατη ομάδα. Αλλά απ’ όσα έχω δει, η Andretti έχει δείξει πως είναι μια επαγγελματική ομάδα. Αλλά μπορώ να δω γιατί δεν τη θέλουν. Είναι δύσκολο. Στην τελική, η FIA και η FOM έχουν περισσότερες πληροφορίες για το πόσο σοβαρή είναι η Andretti. Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολη απόφαση».

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει οδηγήσει για την Andretti στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης και γνωρίζει προσωπικά την ομάδα. Για την ένταξή της στην F1, ανέφερε: «Είναι μια φοβερή ομάδα, γνωρίζω τον Μάικλ και θα ήταν ένα φοβερό όνομα να το εντάξουμε στο σπορ. Είναι άλλοι όμως υπεύθυνοι για κάτι τέτοιο. Πρώτα είναι η FIA, μετά η FOM και μετά οι ομάδες. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Μπορεί να συμπαθώ τον Μάικλ και τον οργανισμό αλλά κατανοώ ορισμένα πράγματα και θα στηρίξω τη θέση της Aston Martin».

Οι μόνες ομάδες που είναι υπέρ (έως τώρα) της ένταξης της Andretti στη Formula 1 είναι οι Alpine και McLaren.

Φωτογραφίες: tomerrico/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!