F1 - Κατάρ: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στο FP1, «ρουλέτα» αναμένονται οι κατατακτήριες

F1 - Κατάρ: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στο FP1, «ρουλέτα» αναμένονται οι κατατακτήριες
O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη και μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στη σκονισμένη πίστα του Λουσέιλ.

Το αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Κατάρ, ο δέκατος-έβδομος αγώνας της φετινής σεζόν της Formula 1, ξεκίνησε με το FP1 στην πίστα του Λουσέιλ. Ομάδες και οδηγοί έκαναν τα πρώτα τους περάσματα και μοναδικά πριν τις κατατακτήριες δοκιμές και αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες. Η έλλειψη πρόσφυσης λόγω της σκόνης και του ανέμου έκαναν δύσκολο το έργο όλων, ενώ από τύχη και οδηγική ικανότητα δεν είχαμε ατυχήματα.

Ταχύτερος στο FP1 υπό τη δύση του ηλίου ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε στο τέλος της διαδικασίας χρόνο 1:24,428 και είχε την καλύτερη προετοιμασία ενόψει κατατακτηρίων. Δεύτερος ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari με διαφορά 0,334 δευτερόλεπτα από τον οδηγό της RBR. O Σαρλ Λεκλέρ ήταν τρίτος, όμως οι χρόνοι προς ώρας δεν σημαίνουν τίποτα λόγω της τρομακτικής έλλειψης πρόσφυσης στην πίστα.

Τέταρτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin με τη μεσαία γόμα ελαστικών, μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεζ. Οι Γιούκι Τσουνόντα της Scuderia AlphaTauri και Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas ακολούθησαν, ενώ ταχύτερος οδηγός της Mercedes-AMG ήταν ο Τζορτζ Ράσελ στην 8η θέση. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι οδηγοί της McLaren, ακριβώς μπροστά από αυτούς της Williams.

Μέσα σε αυτό το 60λεπτο, οι ομάδες έπρεπε να βρουν ένα καλό στήσιμο για τα μονοθέσιά τους, να το βελτιώσουν, να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα και κατατακτήριων. Με βάση την έλλειψη πρόσφυσης, είναι άγνωστο αν πήραν όλες οι ομάδες τα σωστά δεδομένα.

Η μάχη της pole position ακολουθεί στις 20:00 ώρα Ελλάδος και αναμένεται συναρπαστική, με εκπλήξεις. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 19:45 για να μπείτε σε κλίμα μάχης της pole position.

Αποτελέσματα FP1 GP Κατάρ

Image

Φωτογραφίες: redbullconetntpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!