Η Volkswagen αναβαθμίζει τα ID.4 και ID.5

Η Volkswagen αναβαθμίζει τα ID.4 και ID.5

Κώστας Μπιτσικώκος
Η Volkswagen αναβαθμίζει τα ID.4 και ID.5
Τα δύο ηλεκτρικά SUV εφοδιάζονται με πιο γρήγορο σύστημα πολυμέσων και με νέο σύστημα κινητήρα-μπαταρίας από το μεγάλο ID.7.

Την έναρξη της διαδικασίας προ-πωλήσεων των ανανεωμένων ID.4 και ID.5 ανακοίνωσε η Volkswagen. Μάλιστα στη Γερμανία οι τιμές διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με το τωρινό μοντέλο. Η σημαντικότερη αλλαγή στα δύο ηλεκτρικά μοντέλα αφορά το σύστημα κίνησης, με περισσότερη ισχύ και αυξημένη αυτονομία.

Επίσης τοποθετείται η νέα γενιά του infotainment, με στόχο να λύσει ορισμένα από τα προβλήματα στα πρώτα μοντέλα της οικογένειας ID. Η αντίδραση του συστήματος στις εντολές οδηγού-συνοδηγού είναι πιο άμεση, ενώ περιλαμβάνει περισσότερες λειτουργίες. Στάνταρ είναι η οθόνη 12,9 ιντσών, όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Προαιρετικά διατίθεται το head-up display, τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Volkswagen

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που προέρχεται από το μεγάλο ID.7 αποτελείται από μπαταρία εκμεταλλεύσιμης χωρητικότητας 77 kWh. Στο ID.4 Pro η αυτονομία φθάνει πλέον τα 550 χλμ, ενώ στο ID.5 Pro στα 556 χλμ. Τα πισωκίνητα μοντέλα μπορούν να φορτίσουν έως 135 kW, ενώ τα τετρακίνητα έως 175 kW. Διαθέσιμη είναι και η βασική έκδοση ID.4 Pure, με μπαταρία 52 kWh.

Στα πισωκίνητα ID.4 Pro και ID.5 Pro ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 286 ίππων και ροπή 545 Nm. Το τετρακίνητο ID.4 Pro 4MOTION έχει συνδυαστική ισχύ 286 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας των δύο μοντέλων τοποθετείται η έκδοση GTX, με την ισχύ να αυξάνεται από τους 299 ίππους των απερχόμενων μοντέλων στους 340 ίππους. Τα ID.4 GTX και ID.5 GTX χρειάζονται μόλις 5,4 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα.

Volkswagen

Photo Credits: Volkswagen

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!